13/12/10

Δεν σας ταιριάζει τέτοια σιωπή κύριε Πρόεδρε...

Τον τελευταίο χρόνο η χώρα περνάει την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της μεταπολεμικά τουλάχιστον, όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά και κοινωνικά. Μέσα από σωρεία λαθών, κομματικών παιχνιδιών, σκανδάλων όχι μόνο των κατά καιρούς κυβερνήσεων, αλλά όλων των πολιτικών κομμάτων, έχουμε βρεθεί σαν χώρα με το ένα πόδι στον λάκκο της πτώχευσης και της οικονομικής ανέχειας. Για όλον αυτό τον χαμό δεν έχει βρεθεί ένας που να αναλάβει την ευθύνη, ένας που να φταίει, ένας που να πάει φυλακή, παρά τις κατά καιρούς ομολογίες πολιτικών ακόμα και για χρηματισμό!! Όλα αυτά χάνονται μέσα στην δίνη που προκαλεί η νόμιμη ατιμωρησία (αυτό λέγεται νομικά "παραγραφή") Την ίδια στιγμή, οι μόνοι που βρίσκονται να πληρώνουν μόνιμα για ότι γίνεται είναι οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραματικά, χάριν της σωτηρίας της χώρας, χωρίς να τους δίνετε καμία ελπίδα και καμία ηθική υποστήριξη, γιατί θα ήταν σίγουρα διαφορετικά τα συναισθήματα του κόσμου, αν έβλεπε να τιμωρούνται όσοι έφταιξαν και αν έβλεπε ότι συνεισφέρουν όλοι για να σωθεί η χώρα και όχι μόνο αυτός.
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό λοιπόν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας...
ο μοναδικός παράγοντας, που πιθανότατα θα μπορούσε να βάλει κάποια πράγματα στην θέση τους και να σταθεί πραγματικά, δίπλα στον Έλληνα, μόνο και και μόνο με μια του δήλωση, σιωπά.
Πώς αντέχετε κύριε Πρόεδρε να σιωπάτε όταν είστε ο αρχηγός ενός κράτους, στο οποίο η ατιμωρησία, η διαφθορά και οι εύκολες λύσεις περισσεύουν;
Αν τώρα, αν μέσα σ'αυτήν την κρίση δεν παρεμβείτε, τότε ποιος είναι ο ρόλος σας στην Δημοκρατία;
Σίγουρα το Σύνταγμα σας δίνει περιορισμένες δυνατότητες κινήσεων, αλλά από όσο ξέρουμε το Σύνταγμα από κανέναν Έλληνα πολίτη, πόσο μάλλον από εσάς, δεν έχει αφαιρέσει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του.
Πάρτε θέση κύριε Πρόεδρε, ο λαός ακόμα πιστεύει σε σας και στο ήθος σας και στην ακεραιότητα του χαρακτήρα σας, μην βάζετε τον ευατό σας στην θέση των συνενόχων με την σιωπή σας.
Τολμήστε να αλλάξετε τα κακώς κείμενα και να ξέρετε πως ο λαός θα βρίσκετε δίπλα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου