24/1/11

Atenistas: Μαζέψαμε 2 φορτηγά ρούχα & κουβέρτες!!

(Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους σας!!!)

Η ομάδα care των Αtenistas έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο. Να προσφέρει ανακούφιση σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Δεν μιλάμε πια για βρώμικες παραλίες και οικόπεδα, μιλάμε για πληγωμένες και ταλαιπωρημένες ψύχες που υποφέρουν σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς...

Μια ώρα ήδη πριν από το προκαθορισμένο μας ραντεβού στη πλατεία Κοτζιά, από τις 11.00 κιόλας άρχισαν να καταφθάνουν σακούλες γεμάτες ρούχα, κουβέρτες, γάντια, σκουφιά, κασκόλ, αδιάβροχα και τόσα άλλα χρήσιμα για τους συμπολίτες μας πράγματα.
Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών άνοιξαν τις ντουλάπες τους και μας έφεραν συνολικά 2,5 τόνους πράγματα, στην πλατεία Κοτζιά.
Εντυπωσιακή η επιτυχία της δράσης αυτής.
Η διαχείριση των όσων έφταναν δεν ήταν εύκολη υπόθεση…
Στην μία πλευρά διαχωρίσαμε τα είδη για τους αστέγους, στην άλλη τα ρούχα. Οι εθελοντές δημιούργησαν πάνω από 100 τσάντες «kit για αστέγους». Μία κουβέρτα, ένα sleeping bag, ένα ζευγάρι γάντια, ένα καπέλο, 2 ζευγάρια κάλτσες, ένα αδιάβροχο, ένα κασκόλ, ένα πουλόβερ. Μία ανακούφιση, μία προστασία για όσους ζουν στον δρόμο.
Η δουλειά μας έγινε πιο δύσκολη εξαιτίας μιας μεγάλης συγκέντρωσης ανθρώπων, περίεργων περαστικών, που δεν καταλάβαιναν τι συνέβαινε, που νόμιζαν πως μοιράζαμε ρούχα, και κάποιοι άλλοι που τα είχαν ανάγκη.
Αυτό δημιούργησε μια σύγχυση, μια ένταση, μια δυσκολία για όσους έφερναν ρούχα αλλά και για όσους τα διαχειρίζονταν.
Στις 14:00 άρχισε η διανομή.
Δώσαμε από 2 κομμάτια σε όσους είχαν συγκεντρωθεί γύρω, οι οποίοι τα ζητούσαν επίμονα και περίμεναν καθόλη τη διαρκεια της συγκομιδής.
50 σακούλες μοιράστηκαν σε αστέγους χέρι με χέρι. Μ’ ένα βαν και 3 αυτοκίνητα γυρίσαμε τις πλατείες του κέντρου όπου είχαμε εντοπίσει αστέγους: Πλατείες Ομονοίας, Κλαθμόνος, Κουμουνδούρου, Κάννιγγος, Κωλοκοτρόνη, Βάθης αλλά και στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αιόλου, Αθηνάς κλπ.
Η λάμψη στο πρόσωπο των ανθρώπων που άνοιγαν τις σακούλες μας αποζημίωσε για την ταλαιπωρία και την κούραση.

Πετύχαμε τον στόχο μας!
1,5 τόνος σακούλες γεμάτες ζεστά ρούχα και είδη για αστέγους φορτώθηκαν σε δύο φορτηγά του Δήμου Αθηναίων. 50 από αυτές δόθηκαν στην ΜΚΟ Κλίμακα. Τα υπόλοιπα αποθηκεύτηκαν προσωρινά στο Ίδρυμα Αστέγων, όπου οι εθελοντές της ομάδας care θα τα μοιράσουν κατά την διάρκεια συσσιτίου της επόμενης εβδομάδας.

Τα καταφέραμε!
Κι αυτό δεν θα γινόταν χωρίς την στήριξη του Δήμου Αθηναίων, των εθελοντών που εργάστηκαν τόσο σκληρά, αλλά και όσων έφεραν τόσο χρήσιμα πράγματα.
Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

• Δράση: Ομάδα Atenistas.Care
• Συντονιστές δράσης: Έλενα Παπαλάμπρου & Γιώργος Φούτας

Πηγή: http://www.atenistas.gr/?p=2123

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου