15/1/11

Εκεί στο ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλη πλάκα...

Στην περιήγηση μας στο διαδίκτυο πέσαμε πάνω στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ και η Πανδώρα, που όλοι κρύβουμε μέσα μας μας έσπρωξε να ανοίξουμε την σελίδα όπου περιγράφεται το πρόγραμμα του κινήματος. Διαβάζοντάς το, προς στιγμήν νοιώσαμε την ανάγκη να διώξουμε αυτήν την κυβέρνηση και να ψηφίσουμε... ΠΑΣΟΚ, μέχρι που επανήλθαμε στην πραγματικότητα και συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά μάλλον με πρόβλημα αμνησίας (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο)
Δημοσιεύουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:...


"...1.1.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ: ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Δεσμευόμαστε να θέσουμε σε άμεση εφαρμογή στις πρώτες 100 ημέρες, ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση που αντιμετωπίζει άμεσα τα μεγάλα προβλήματα και βάζει τις βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές.
- Στήριξη του εισοδήματος. Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο...."

"...- Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.
- Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά
με την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων...."

"...Καταπολέμηση της ακρίβειας, ξεκινώντας τη μάχη ενάντια στα μικρά και μεγάλα καρτέλ τα οποία αναγκάζουν τους καταναλωτές να πληρώνουν υψηλότερες τιμές στο ράφι...."

"...Στοχευμένες εισοδηματικές ενισχύσεις προς ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται λόγω της κρίσης, με τη χορήγηση του εκτάκτου επιδόματος αλληλεγγύης για τις πιο ευάλωτες ομάδες, και την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες...."

"... «Πάγωμα» δανειακών υποχρεώσεων για ένα χρόνο και δυνατότητα αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών για επιχειρήσεις που λόγω της σημερινής συγκυρίας πλήττονται ιδιαίτερα και έχουν πρόβλημα αποπληρωμής οφειλών...."

"...ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα:
- Άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας ώστε το οκτάωρο, οι υπερωρίες, η κανονική άδεια και η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων να ελέγχονται και να εφαρμόζονται.
- Επίδομα ανεργίας σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού.
- Ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων που έχει εξελιχθεί σε κοινωνική μάστιγα.
- Ειδικές ρήτρες ώστε τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου να διοχετευθούν άμεσα στις επιχειρήσεις που διατηρούν ή αυξάνουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Όχι σε κερδοσκοπικές καταθέσεις.
- Συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ώστε να σταματήσει η προσχηματική εκμετάλλευση της κρίσης για μείωση της απασχόλησης και να αναπληρώνεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό το εισόδημα των εργαζομένων...."

"...3.1. ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αξιοπρεπή εργασία για όλους και χωρίς ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, και κανένα κοινωνικό κράτος δεν είναι οικονομικά βιώσιμο χωρίς την πλήρη και αξιοπρεπή απασχόληση....
"

"...- Η κατάργηση των νόμων της ΝΔ που καταστρατηγούν και περιορίζουν τη συλλογική αυτονομία, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα.- Η ενίσχυση του συστήματος προστασίας των εργαζομένων από τις ομαδικές απολύσεις...."

"...Αντιμετώπιση των στρεβλώσεων και η θεραπεία αδικιών που έχουν διευρυνθεί τα τελευταία 5 χρόνια.- Καταργούμε τις διατάξεις που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ και προβλέπουν την αύξηση των ορίων ηλικίας και την μείωση των συντάξεων...."

"...ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα οικονομικά βιώσιμο που καλύπτει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης τις ανάγκες των πολιτών.
- Θεσμοθετούμε την βασική σύνταξη ως κοινή αφετηρία για όλες τις συντάξεις με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ενισχύουμε την συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση, ενισχύουμε το κίνητρο ασφάλισης. Αυξάνουμε τη βασική σύνταξη για τους αγρότες και τους ανασφάλιστους έτσι ώστε να διαμορφωθεί σταδιακά στα 950 ευρώ για το ζευγάρι και στα 550 ευρώ για το μεμονωμένο συνταξιούχο..."


Έχουν πλάκα πάντως γιατί ενώ έχουν πράξει ακριβώς τα αντίθετα από ότι "δεσμεύονταν" έχουν ακόμα αναρτημένο το πρόγραμμα των μεγάλων υποσχέσεων
Τουλάχιστον ρε παιδιά εκεί στο ΠΑΣΟΚ αφού δεν έχετε σκοπό να κάνετε τίποτα από ότι υπόσχεστε σβήστε το τουλάχιστον, προτού το διαβάσει πολύς κόσμος γιατί μάλλον δεν θα γελάσει. Το πιθανότερο είναι, όπως είπε και ο ΓΑΠ να σας πάρει με τις πέτρες...
Ολόκληρο το πρόγραμμα του κινήματος θα το βρείτε αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος, κάντε ένα κόπο να το διαβάσετε και απολαύστε την ανακολουθία στο μεγαλείο της!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου