17/1/11

Ονόματα χωρίς δίκη έχουν σημασία;

Ονόματα και από τα δύο μεγάλα κόμματα θα υπάρχουν στο πολυσέλιδο πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιτροπή Κώστα Τζαβάρα, στον Βήμα 99,5. Αυτό είναι όμως το ζητούμενο;...

Η Προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου δεν έστειλε ονόματα στην δικαιοσύνη;
Έστειλε και μάλιστα όχι κάποια τυχαία πρόσωπα, αλλά υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης!!
Είδατε κανέναν να μπόρεσε έστω να δικαστεί;
Όχι, γιατί τα αδικήματα για τα οποία παραπέμφηκαν είχαν παραγραφεί, σύμφωνα με τον περίφημο νόμο "περί ευθύνης υπουργών".
Έχει λοιπόν καμία ουσιαστική αξία να δίνονται ονόματα, όταν δεν μπορούν να δικαστούν;
Απολύτως καμία πέρα από την εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων των δύο μεγάλων κομμάτων.
Αφήστε λοιπόν στην άκρη τα κομματικά παιχνίδια και δώστε την ευκαιρία στην δημοκρατία μας να ωριμάσει, καταργώντας αυτό το τερατούργημα που λέγεται νόμος "περί ευθύνης υπουργών", γιατί δημοκρατία χωρίς την δυνατότητα απονομής δικαιοσύνης δεν υφίσταται.
Δώστε λοιπόν στο πόρισμα όσα ονόματα κρίνετε ότι παρανόμησαν αλλά δώστε και στην δικαισύνη ταυτόχρονα την δυνατότητα να μπορεί να τους δικάσει.
Στο κάτω κάτω της γραφής αν δεν σας ενδιαφέρει να το κάνετε αυτό, για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού, κάντε το για τους ίδιους, δώστε τους τουλάχιστον την δυνατότητα να αποδείξουν ότι είναι αθώοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου