16/1/11

Αυτοκτόνησε εργαζόμενη στην εταιρεία Foxconn στη νότια Κίνα

Εργαζόμενη στη Foxconn αυτοκτόνησε πέφτοντας από κτίριο στη Σένζεν, στη νότια Κίνα, όπου η γιγαντιαία εταιρία τεχνολογίας διαθέτει ένα τεράστιο εργοστάσιο, στο οποίο έχουν σημειωθεί τουλάχιστον....

δεκατρείς αυτοκτονίες τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, μετέδωσαν κρατικά κινεζικά ΜΜΕ
Η μηχανικός, ηλικίας 25 ετών, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, εργαζόταν για τη Foxconn από το 2005 και βρισκόταν σε «άδεια ασθενείας» όταν έπεσε από το κτίριο, όπου βρισκόταν το σπίτι του αδελφού της, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες εφημερίδων στο Χονγκ Κονγκ είχε έλθει σε διένεξη με στελέχη της διοίκησης του εργοστασίου και θεωρούσε ότι θα έχανε την δουλειά της. Η εταιρία δεν σχολίασε την είδηση.
Τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι στη Foxconn, η οποία παράγει συσκευές για λογαριασμό εταιριών όπως η Apple, η Sony και η Nokia, έχασαν τη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο υπό παρόμοιες συνθήκες, σύμφωνα
με την κινεζική εφημερίδα Global Times.
Μετά από αυτό το κύμα αυτοκτονιών η εταιρεία αύξησε κατά σχεδόν 70% τους μισθούς σε εργοστάσιά της στην Κίνα, όπου οι συνθήκες εργασίας έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα από ανεξάρτητες οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Πηγή:http://news.in.gr/world/article/?aid=1231074670

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου