3/2/11

Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο...;


(Γράφει ο satalitikos)
Εν καιρώ κρίσης και σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής, μέσα σε ένα πλαίσιο απολύσεων και περικοπών το ελληνικό κράτος έστειλε 2500 αστυνομικούς και το ελικόπτερο με το c4i στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα 12 διμοιρίες ήρθαν από την Αθήνα. Ο λόγος φυσικά δεν ήταν κάποια υψηλή προσωπικότητα η ο φόβος κάποιου τρομοκρατικού χτυπήματος. Ήταν απλά η προστασία του ολυμπιακού σε ένα ματς χωρίς οπαδούς!!!!!!!!!!!!!!! Η γελοία εικόνα...
των 2500 αστυνομικών να φυλάει ένα άδειο γήπεδο συνοδεύεται από τα μέτρα τους. Ζώνη ασφαλείας 200 μέτρων περιφερειακά του γηπέδου με αποτέλεσμα τη ματαίωση της μεγάλης λαϊκής της τούμπας (χωρίς φυσικά αποζημίωση), την απαγόρευση της κυκλοφορίας των κατοίκων, κλείσιμο καταστημάτων και το κλείσιμο κεντρικών δρόμων. Επιπλέον η γελοιότητα συνεχίζεται με την άφιξη της αποστολής του ολυμπιακού όπου το πούλμαν σχεδόν μπήκε στο γήπεδο για να αφήσει την ομάδα, τον πρόεδρο με τους μπράβους και φυσικά η απαγόρευση ακόμα και σε δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους. Πχ το γραφείο τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκλεισε και έδιναν τις διαπιστεύσεις στο δρόμο ελέω ολυμπιακού, για να μην πούμε την εντολή μ… για απομάκρυνση της σεκιούριτι της ΠΑΕ παοκ.
Οι άνθρωποι του ολυμπιακού έφτασαν με ένα φορτηγό που έγραφε μεταφορές ο Κυριάκος. Η μαγκιά του Πειραιά κατ’ άλλα. Η απάντηση του υπάλληλου και του ανθυπάτου (γιατί αυτό μοιάζει) ήταν ότι έβγαλε το ελικόπτερο να ξεκαπνίσει!!! Και σεις γαύροι καθίστε και χειροκροτήστε την πρόκριση και μετά να κλαίτε για τα λεφτά. Τι ξεφτίλα. Από χθες σε Αγγλία, Γερμανία και Αυστρία γελάνε με μας. Ξεφτίλες. Για να μη μιλήσω για την επιβολή της ποινής στον παοκ όταν ο δικηγόρος του θρήνου είπε ότι το κέρμα που έριξαν οι οπαδοί του ολυμπιακού στον επόπτη στο πρώτο ματς με τον παοκ ήταν σε νεκρό χρόνο γιατί ο διαιτητής είχε σφυρίξει ένα φάουλ και έτσι αθωώθηκε ο γαύρος!!!!! ΞΕΥΤΙΛΕΣ
Γεννιούνται πολλά ερωτήματα:
1. Ποιος πληρώνει? Δε νομίζω ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.
2. Σε ένα μήνα οι 2 ομάδες παίζουν για το πρωτάθλημα. Θα έχουμε τα ίδια?
3. Ποιος έδωσε την εντολή για τέτοια κινητοποίηση? Με αλλά λόγια ο πρωθυπουργός έλαβε εντολές από τον πρόεδρο μιας ομάδας.
4. Με ποια δικαιολογία έχουμε την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των κατοίκων για ένα ματς? Μήπως έχει κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης?
5. Και αστυνομικοί από Αθήνα? Άρα οι αστυνομικοί από τις κοντινές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης δεν είναι εμπιστοσύνης.
6. Γιατί δεν αντιδρά κανένας πολιτικός της βορείου Ελλάδος?
7. γιατί δε λαβαν τέτοια μέτρα κατά τη διάρκεια της συνόδου της ευρωπαϊκής ένωσης στη Χαλκιδική πριν 2 χρόνια?
8. Γιατί τέτοια μέτρα δε λαμβάνονται όταν έρχονται ξένες ηγεσίες ή ο πρωθυπουργός?
9. Γιατί παρόμοιες ποινές δε επιβληθήκαν στα επεισόδια των ολυμπιακών στον πανιώνιο πριν 2 χρόνια?
10. Αφού ήταν τόσο επικίνδυνα γιατί το ματς δεν αναβλήθηκε η δεν έγινε σε ουδέτερη έδρα?
Η απάντηση στα ερωτήματα είναι απλή. Μπορεί να βρίσκεται στην θεωρία ότι  σ’αυτη τη χώρα η διαπλοκή κυβερνά και οι υπόλοιποι είναι ανδρείκελα. Οπότε όταν το εφοπλιστικό κεφάλαιο διέταξε όλοι κινητοποιηθήκαν ώστε μετά να πάρουν το μπράβο του αφεντικού. Για τέτοια ξευτίλα μιλάμε. Να πληρώνει ο φορολογούμενος για να κάνει τον καουμπόι ο ολυμπιακός. Βεβαία τα μμεξημερωσης δούλεψαν καλά. Έδειξαν τον γραφικό νομάρχη οπότε οποιαδήποτε κριτική αμέσως καταγράφεται ως γραφική. Άσε που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη μιας και όλη θα μιλανε για το ματς. 
Εδώ έχουμε και αλλά προβλήματα. Σε καιρούς κοινωνικής κρίσης όταν κάνεις τέτοιες προκλήσεις μπορεί να δημιουργήσεις άσχημες καταστάσεις. Δε θέλει και πολύ να ξεκινήσει κάνα κίνημα. Στην Αίγυπτο όλα ξεκίνησαν από μια ομάδα φοιτητών μέσω facebook. Όπως είχε και πει κάποιος είμαστε η μονή αφρικανική χώρα με λευκούς πολίτες (για τους εξυπνάκηδες η νότια Αφρική έχει λευκούς εποίκους)
Αυτό το post γράφτηκε πριν το ματς γιατί το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι το ματς. Και για τα comment να σας πω την αλήθεια τα χω γραμμένα γιατί στο να μιλώ σε αθηναίο για την κατάσταση της περιφέρειας είναι σα να μιλώ στον τοίχο. Αυτά τα λέει κάποιος που έζησε πολλά χρόνια στην Αθήνα και τη μίση του ζωή στο εξωτερικό και τυγχάνει να διδάσκει πολιτικές επιστήμες και όχι ένας γραφικός παοκτσης.
Καληνύχτα….Ξεφτίλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου