16/2/11

"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" μέχρι το κράτος να καταλάβει πως έχει να κάνει με πολίτες...

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, τα μέλη της κυβέρνησης και τα φερέφωνά τους στην τηλεόραση να απορούν καθημερινά για ποιό λόγο όλο και περισσότεροι πολίτες ενστερνίζονται το κίνημα "δεν πληρώνω"
Καθημερινά...
βγάζουν πύρινους λόγους εναντίον των πολιτών, που αγανακτισμένοι πλέον αποφασίζουν να μην πληρώνουν, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο υπουργοί της κυβέρνησης να αποκαλούν τους πολίτες "τσαμπατζήδες" (ποιοί; αυτοί που ακόμα και τους καφέδες που πίνουν τους χρεώνουν στο κράτος)
Ξεχνούν όμως όλοι αυτοί οι κύριοι ότι η σχέση κράτους πολίτη δεν είναι μια μονόδρομη, αλλά μία αμφίδρομη σχέση.
Όταν όμως το κράτος παρουσιάζεται αναξιόπιστο και ασυνεπές απέναντι στους πολίτες, για ποιό λόγο οι πολίτες να παραμένουν αξιόπιστοι και συνεπείς απέναντι στο κράτος.
Τελευταίο παράδειγμα αναξιοπιστίας του κράτους, το νέο χαράτσι που περιμένει τους πολίτες που μπήκαν στην διαδικασία να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους χώρους των κατοικιών τους.
Τι συνέβη εδώ;
Το κρατός καλεί τους πολίτες να τακτοποιήσουν πληρώνοντας φυσικά τους ημιυπαίθριους χώρους με την υπόσχεση ότι δεν θα επιβληθεί κανένας αναδρομικός ή νέος φόρος στους ημιυπαίθριους που θα μπούν στην ρύθμιση.
Οι πολίτες καλόπιστα και θεωρώντας πως έχουν απέναντί τους ένα αξιόπιστο κράτος προσέρχονται να τους τακτοποιήσουν. (χωρίς βέβαια να έχουν μέχρι σήμερα κανένα εχέγγυο αξιοπιστίας είναι η αλήθεια)
Τι κάνει το κράτος;
Εμφανίζεται για μια ακόμα φορά ασυνεπές και με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι «τακτοποιημένοι χώροι» που μετατράπηκαν σε χώρους κύριας χρήσης προσμετρώνται πλέον στα τετραγωνικά βάσει των οποίων υπολογίζεται το τέλος καθαριότητας και φωτισμού και το τέλος ακίνητης περιουσίας που συμπεριλαμβάνονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ!!!
Αν αυτή η συμπεριφορά δεν συνιστά απάτη του κράτους ένατι των πολιτών του, τότε τι συνιστά;
Για ποιό λόγο λοιπόν οι πολίτες ενός κράτους που συμπεριφέρεται σαν απατεώνας, να εμφανίζονται συνεπείς στις υποχρεώσεις τους;
Για ποιό λόγο να μην διογκώνεται το κίνημα "δεν πληρώνω";
"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" λοιπόν τουλάχιστον μέχρι το κράτος να καταλάβει πώς απέναντί του έχει πολίτες και όχι δούλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου