7/3/11

Μιλάμε για ανθρώπους...

Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό την νέα εκδοχή της ιστορίας των "300". Μια ιστορία που ξεκίνησε να διαδραματίζεται στην Νομική, κατέληξε στο κτίριο της Υπατίας και συνεχίζει να εξελίσετε με απρόβλεπτες συνέπειες. Μια ιστορία με δέσμιους 300 ανθρώπους, των οποίων η ομηρία ξεκίνησε από την στιγμή που γεννήθηκαν, γιατί είναι σίγουρο πως αν είχε τύχει να γεννηθούν σε μια χώρα που θα μπορούσε να τους παρέχει τα αυτονόητα για όλους εμάς...
όπως το δικαίωμα στην ζωή, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στο όνειρο δεν θα είχαν βρεθεί κλεισμένοι στο κτίριο της Υπατίας, όμηροι από την μια μεριά ενός κράτους, που ποτέ του δεν σκέφθηκε σοβαρά να εφαρμόσει μια μεταναστευτική πολιτική και από την άλλη όμηροι ανθρώπων που βασίζουν την πολιτική τους ύπαρξη πάνω τους.
Η ιστορία διαδραματίζεται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, αλλά όλοι δείχνουμε να εθελοτυφλούμε. Χαμένοι μέσα στα δικά μας προβλήματα στις δικές μας σκέψεις και ακούγοντας συνεχώς μέσα από τα δελτία ειδήσεων για λαθρομετανάστες που κάνουν απεργία πείνας και απαιτούν νομιμοποίηση οι πιο πολλοί από εμάς εκφράζουν μια αντίδραση του στυλ "...δεν μας φτάνουν τα δικά μας, τώρα έχουμε και τους μετανάστες, να πάνε στην χώρα τους να κάνουν απεργία πείνας..." και αυτή η είναι η πιο εκλεπτυσμένη, γιατί σίγουρα υπάρχουν και άλλες...
Ακόμα χειρότερα παρακολουθούμε τους ανθρώπους που είναι οι κύριοι υπαίτιοι για όλη αυτήν την κατάσταση, τους υπουργούς της κυβέρνησης, αντί να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν, να τσάκωνονται σαν τα κοκκόρια πάνω στην απελπισία αυτών των ανθρώπων
Μέσα σε όλο αυτό ξεχνάμε το βασικότερο σημείο της ιστορίας, ότι μιλάμε για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Είτε είναι μετανάστες είτε λαθρομετανάστες είτε οτιδήποτε άλλο πάνω από όλα είναι άνθρωποι και όταν βλέπεις 300 ανθρώπους να ρισκάρουν την ίδια τους την ζωή, για να μπορέσουν να ζήσουν σαν άνθρωποι, γιατί αυτό ουσιαστικά ζητάνε, δεν μπορείς παρά να σταθείς απέναντί τους με δέος και σεβασμό και να τους βοηθήσεις.
Σίγουρα η χώρα μπορεί να μην αντέχει άλλους μετανάστες που δρούν ανεξέλεγκτα, σίγουρα υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με όσους μετανάστες βρίσκονται ήδη εδώ, αλλά δεν πρέπει να πληρώσουν με την ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι την ανικανότητα ενός κράτους και τον πολιτικό αμοραλισμό κάποιων.
Επιτέλους βοηθήστε αυτούς τους ανθρώπους και διαμορφώστε μια σωστή μεταναστευτική πολιτική τώρα, για να μην φθάσουν και άλλοι άνθρωποι στην θέση τους. 

2 σχόλια:

  1. Ο συντάκτης αυτού του κειμένουν εχεί γράψει κάτι ανάλογο και για τους Έλληνες που είναι στην ανεργία και στην εκμετάλλευση; Η ευαισθησία σας για τους παράνομους αυτούς ανθρώπους ελπίζω να είναι ανάλογη και για τους Έλληνες που στην τελική δεν έχουν και μερίδιο ευθύνης που οι Αμερικάνοι κάνουν πολέμους. Μήπως νομίζετε ότι έχουμε λύσει τα δικά μας προβλήματα για να ασχοληθούμε με αυτούς που δεν έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται σε αυτήν την χώρα μια και έχουν μπει ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Ο μετανάστης που είναι νόμιμος και δουλεύει με την οικογένεια και τα παιδιά του φυσικά και πρέπει να έχει το ενδιαφέρον και την πρόνοια του κράτους. Δεν θα σώσει η Ελλάδα όλον το πλανήτη....Εσείς οι βολεμένοι που γράφετα αυτά τα άρθρα και έχετε απεριόριστο χρόνο για να νταντεύεται μετανάστες μπορείτε να βάλετε λεφτά και να φτιάξετε ένα ίδρυμα να τους βάλετε μέσα και να τους φροντίζετε. Απο τους υπόλοιπους όμως έλληνες που δουλεύουν 15 ώρες την μέρα για να θρέψουν παιδιά και οικογένεια δίχως να έχουν την παραμικρή βοήθεια απο το κράτος μην ζητάτε απολύτως τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε ανωνυμε του 12:41 τα επιχειρηματα σου τα εχω ακουσει και διαβασει χιλιαδες φορες. Σου ειπε κανεις οτι δεν υπαρχει να γραφτει τιποτα για τους ανεργους Ελληνες; Δεν θα το γραψω εγω βεβαια, που δεν ειμαι ευαισθητοποιημενος απεναντι στους ανεργους Ελληνες, γιατι ο Ελληνας ειναι βολεμενος. Ολοι γκρινιαζουν οτι δεν υπαρχουν δουλειες αλλα οι οικοδομες και τα χωραφια ειναι γεματα μεταναστες. Αναρωτηθηκες ποτε γιατι; Πρωτον γιατι ο Ελληνας εργοδοτης θα προτιμησει μεταναστες για να τους πληρωνει εξευτελιστικα, και δευτερον γιατι ο Ελληνας 'ανεργος' θελει πενθημερη δουλεια σε γραφειο με κλιματισμο...Το αρθρο ειναι αυτο ακριβως που περιγραφει και ο τιτλος του: ειμαστε ολοι ανθρωποι. Δεν εισαι αναγκασμενος να συμφωνησεις με τα οσα γραφονται, αλλα κι εγω δεν ειμαι αναγκασμενος να διαβαζω την λανθασμενη σου αποψη για μενα: οχι φιλε μου, δεν ειμαι βολεμενος ουτε εχω πολυ ελευθερο χρονο γιατι δουλευω για 700 ευρω σε δεκαωρη δουλεια, εξι μερες τη βδομαδα. Τι σχεση εχει αυτο με την συμπαθεια που μπορει να νιωθω για τους 300 της Υπατιας; Και οι υπολοιποι Ελληνες που αναφερεις πληρωνουν τα λαθη τους. Ποιος ψηφιζε τοσα χρονια τους ιδιους και τους ιδιους; Αλλα για να γραφεις ετσι, κι εσυ μαλλον δημοσιος υπαλληλος θα εισαι που του κοψαν χρηματα και στριμωχτηκε ο κωλος σου (ειδες ποσο αθλιο ειναι να σε κατηγοριοποιουν;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή