13/3/11

Όταν το απευκτέο γίνεται πραγματικότητα πανηγυρίζεις...

Τελικά οι άνθρωποι της κυβέρνησης πρέπει να νιώθουν απόλυτα ικανοποιημένοι για τα λεφτά που δαπανούν στις εταιρείες επικοινωνίας και marketing. Πρέπει να νιώθουν ότι είναι τα μόνα λεφτά που έπιασαν τόπο, τουλάχιστον για τους ίδιους.
Πώς να μην νιώθουν άλλωστε έτσι, όταν...
αυτές οι εταιρείες τους έχουν βοηθήσει να βγούν ατσαλάκωτοι, από καταστάσεις που οι ίδιοι τις έχουν μετατρέψει σε μπάχαλο, όταν αυτές οι εταιρείες έχουν καταφέρει όχι μόνο να παρουσιάσουν, αλλά και να πείσουν τον κόσμο ότι το μαύρο είναι άσπρο.
Παραδείγματα τέτοιων καταστάσεων άπειρα, αλλά θα σταθούμε στο τελευταίο.
Σκεφθείτε τι θα συνέβαινε τον περασμένο Μάιο, αν ο Πρωθυπουργός από το Καστελλόριζο ανακοίνωνε την παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα χωρίς την όλη προεργασία, για την εμπέδωση του διλλήματος ή πτώχευση ή ΔΝΤ, όπως τον είχαν συμβουλέψει οι επικοινωνιολόγοι του. Το λιγότερο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι να μην τολμούσε καν να φύγει από το Καστελλόριζο.
Τι συνέβη τελικά;
Πανηγυρίζαμε όλο,ι που τελικά τους πείσαμε να μας δανείσουν με αυτούς τους επαχθείς όρους του μνημονίου. Πανηγυρίζαμε για κάτι που απεύχονται όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Σκεφθείτε τώρα επιπρόσθετα να ανακοίνωνε την παρουσία του ΔΝΤ όχι μόνο για 3 χρόνια αλλά για 7,5 χρόνια. Σίγουρα τότε, δεν θα μπορούσε να κρυφτεί ούτε στο Καστελλόριζο.
Τι συνέβη τελικά;
Ο κύριος Παπανδρέου ανακοίνωσε χθές την παρουσία των πιστωτών στην χώρα μας για 7,5 χρόνια και όλοι πανηγυρίζουμε για την "επιμήκυνση" που πέτυχε η κυβέρνηση.
Πώς λοιπον οι κυβερνητικοί να μην είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τους επικοινωνιολόγους της, αφού αυτοί καταφέρνουν, όταν το απευκτέο γίνεται πραγματικότητα εσύ να πανηγυρίζεις.... 

2 σχόλια:

  1. Η ασχετίλα σου δεν έχει όρια.

    Καλύτερα να μάθεις τις αρχές τις μακροοικονομικής θεωρίας πριν ξαναπροσπαθήσεις να εμηνεύσεις αυτά που λαμβάνουν τόπο γύρω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε
    βγάλε τις νεοφιλελεύθερες παρωπίδες σου και μην μας το παίζεις ΔΑΠίτης οικονομολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή