17/4/11

Financial Times: Γερμανία σπρώχνει Ελλάδα προς "φιλική" αναδιάρθρωση

Μπορεί τα τελευταία 24ωρα να έχουν πληθύνει οι δηλώσεις των Ευρωπαίων εταίρων για μη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ωστόσο οι Financial Times σε δημοσίευμα αναφέρουν πως η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα μέσω των εκτάκτων μέτρων να προβούν σε μια «φιλική προς την αγορά» αναδιάρθρωση.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για...
σχέδιο το οποίο προβλέπει την ανταλλαγή ελληνικού χρέους σε τρέχουσες τιμές, έναντι τίτλων εγγυημένων από την ευρωζώνη, τίτλων παρόμοιων με τα ομόλογα «Μπρέϊντι», που εκδόθηκαν από ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής τη δεκαετία του 1980.

Υπάρχει και άλλη επιλογή που είναι η προσφορά βοήθειας «ανακούφισης» από το χρέος, μέσω της εξαγοράς ομολόγων από το επενδυτικό κοινό και απόσυρσής του ή επιμήκυνσης της ωρίμανσής του, σχέδιο παρόμοιο με εκείνο που εφαρμόζει το ΔΝΤ για την εξυγίανση φτωχών και υπερχρεωμένων χωρών.
«Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να προετοιμάζεται εδώ και καιρό για μία ελληνική αναδιάρθρωση. Δεν ωθεί την Ελλάδα σε αυτό. Γνωρίζει ότι κανένα από αυτά τα σχέδια δεν μπορούν να λειτουργήσουν εάν οι Έλληνες δεν τα θέλουν», αναφέρει η εφημερίδα.
Οι Financial Times στο τέλος αναφέρουν πως η Γερμανία ερευνά και άλλες λύσεις που θα είναι «φιλικές προς την αγορά», για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.

Πηγή: http://www.cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου