19/5/11

Μήπως ήρθε η ώρα να μπλοφάρουμε στην μπλόφα τους...;


(Γράφει ο satalitikos)
Σε δημοσίευμα η guardian αναφέρει ότι η ΗΠΑ και η Κίνα καθώς και ο Καναδάς παραπονιούνται στους ευρωπαίους ότι δεν έχουν λύσει το ελληνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να απειλείται η παγκόσμια χρηματοοικονομική ισορροπία λόγο της συνεχιζόμενης αναταραχής των αγορών και των συνεχών κερδοσκοπικών επιθέσεων. Μάλιστα στο άρθρο σημειώνεται ότι  έχουν γίνει επίσημες διαμαρτυρίες από τις παραπάνω χώρες στην ΕΕ και Γερμανία.
Οι φόβοι τους δεν είναι αδικαιολόγητοι...
Έτσι όπως είναι δομημένο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα  Η κατάρρευση της Ελλάδος (και ίσως και κατάρρευση Πορτογαλίας και ίσως Ισπανίας) θα φέρει κατάρρευση του ευρώ ως αποτέλεσμα ανηλεούς επιθέσεων και μαζικού πανικού των αγορών (λένε ότι οι αγορές το έχουν προεξοφλήσει αλλά αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές). Η κατάρρευση της ευρωζώνης θα πλήξει όλη την Ευρώπη η όποια είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ευρωζώνη, κατέχει τίτλους σε ευρώ και βασίζει την ανάπτυξη της σαυτην και κυρίως σε Γερμανία και Γαλλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κρίση χτύπησε της ανατολικές έμμεσα ως αποτέλεσμα την πτώσης της ζήτησης  και οικονομικής δραστηριότητας σε Γερμανία και Γαλλία.  
Επίσης θα πλήξει και όλο το κόσμο αφού η ευρωζώνη είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα εμπορικά μπλοκ παγκοσμίως, ενώ το ευρώ είναι το δεύτερο παγκόσμιο νόμισμα μετά το δολάριο. Αυτό σημαίνει ότι κατάρρευση του ευρώ θα τινάξει το παγκόσμιο εμπόριο στον αέρα. Η κίνα ίσως να σωθεί γιατί έχει μεγάλα αποθέματα σε δολάρια αλλά δε θα γλυτώσει εντελώς. Για Αμερική και Ιαπωνία δε συζητάμε. Κοινώς θα έχουμε μια κρίση ανάλογη με του 2008. Και μια σημείωση. Ναι και το δολάριο είχε καταρρεύσει αλλά δεν δημιούργησε τέτοια προβλήματα. Σωστά αλλά το δολάριο είναι νόμισμα χώρας. Η κατάρρευση της ευρωζώνης θα σημαίνει κατάργηση του ευρώ!
Συνεπώς και αυτοί φοβούνται. 
Ας το εκμεταλλευτούμε επιτέλους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου