23/9/11

Η ιστορία για εσάς τελείωσε. Δώστε στην δημοκρατία την μόνη διέξοδο που της έχετε αφήσει.

Η ιστορία για σας τελείωσε. Όσο περνούν οι μέρες αποκαλύπτεται με μεγαλειώδη τρόπο η γύμνια της πολιτικής και του ηθικού αναστήματος αυτής της κυβέρνησης.
Μέσα σε δύο χρόνια η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, οδήγησε την χώρα προμελετημένα, σε μια πορεία χωρίς σχέδιο.
Όσο οξύμωρο και να ακούγεται είναι η...
πραγματικότητα. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του, ήξεραν ότι όσα υπόσχονταν προεκλογικά ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν.
Βλέπετε όμως η εξουσία και η καρέκλα είναι πολύ γλυκιά για να την αρνηθεί κανείς, ειδικά όταν γνωρίζει πως το μόνο που χρειάζεται να κάνει για να την κερδίσει είναι να πει μερικά ψέματα, άλλωστε και στο παρελθόν η συνταγή αυτή είχε πιάσει, γιατί όχι και τώρα.
Τα είπε λοιπόν και τον ξαναπίστεψαν και η καρέκλα έγινε δική του.
Έπρεπε όμως να βρεί και ένα τρόπο να αποφύγει να πραγματοποιήσει όσα είχε υποσχεθεί, χωρίς φυσικά να 'ρθει σε σύγκρουση με το κράτος και τις νοοτροπίες που τόσα χρόνια το κόμμα του ανέθρεφε.
Πώς έγινε αυτό;
Μα πολύ απλά, όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, παραδίδοντας την εξουσία στον φίλο του σοσιαλιστή Ντομινίκ και την χώρα στην Τρόικα, ανοίγοντας έτσι τον ασκό του Αιόλου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του πίστεψαν ότι θα ξεμπέρδευαν με τους ξένους σε σύντομο χρονικό διάστημα, έλα όμως που όταν ανοίγεις τον ασκό όσο καλός καπετάνιος να νομίζεις ότι είσαι, (σκέψου πόσο μάλλον ο Παπανδρέου, που δεν είναι), το καράβι έχει ανεξέλεγκτη πορεία και αυτή ακριβώς είναι η πορεία της χώρας δύο χρόνια τώρα.
Έριξαν την χώρα σε μια τρικυμία, ενώ ήξεραν πως έχουν χάσει την πυξίδα για να μπορούν να χαράξουν μια πορεία εξόδου από την τρικύμία. Τι άλλο τους έμενε να κάνουν παρά να φωνάζουν στους είλωτες (βλέπε ελληνικό λαό) να κάνει πιο δυνατά κουπί
Με κουπί όμως μόνο δεν βγαίνει κανένα καράβι από την τρικυμία, όπως μόνο με φόρους δεν βγαίνει και καμία χώρα άπό την κρίση.
Για να βγεί η χώρα από την κρίση χρειάζεται ανθρώπους που έχουν την πυξίδα, ανθρώπους που μπορούν να καταστρώσουν ένα σχέδιο, ανθρώπους που τουλάχιστον μπορούν να καταλάβουν αυτούς που τόσα χρόνια τραβάνε κουπί, τραβώντας το και αυτοί κάποτε μη στεκούμενοι στα προνόμια που τους παρέχει η θέση τους...
Επειδή λοιπόν εσείς κύριοι, ούτε σχέδιο έχετε, ούτε και μπορείτε να καταστρώσετε, θα το είχατε ήδη κάνει διαφορετικά, επειδή ούτε μπορείτε να καταλάβετε σε ποια θέση έχετε φέρει τον ελληνικό λαό, πόσο μάλλον να δώσετε εσείς το παράδειγμα απαρνούμενοι ακόμα και τον μισθό σας, σας παρακαλούμε πλέον αδειάστε μας την γωνιά και δώστε στην δημοκρατία μας την μοναδική διέξοδο, που της έχετε αφήσει, εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου