25/10/11

Η αλήθεια πονάει τελικά


Απίστευτα πράγματα εξελίχθηκαν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Εργοτέλη. Ο διαιτητής του αγώνα διέκοψε τον αγώνα για παραπάνω από 5’ λόγω ενός πανό με πολίτικό περιεχόμενο. Το κερασάκι στην τούρτα βέβαια ήταν ότι μετά το τέλος του αγώνα η αστυνομία έψαχνε απεγνωσμένα το περιβόητο πανό ανάμεσα στους οπαδούς!...

Όταν το πανό βρέθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και το πανό κατασχέθηκε! Υπήρξε ένταση ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις, τους κατόχους του πανό καθώς και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν στον χώρο του παρκινγκ.
Κι αναρωτιόμαστε όλοι γιατί όλο αυτό για ένα πανό που έγραφε «πολίτικοι λαμόγια, βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Τελικά η αλήθεια πονάει όπως πόνεσε και αυτούς που έδωσαν την εντολή στον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα και στην αστυνομία να βρει οπωσδήποτε το πανό και να το κατασχέσει.
«Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται» λέει ο λαός και φυσικά δεν έχει άδικο. Αλλά έτσι είναι όταν δεν είσαι στην θέση του κάθε πολίτη που αγανακτεί και εκφράζει την αγανάκτηση του με κάθε τρόπο ακόμα και μέσα από ένα γήπεδο.
Κανείς τους όμως δεν είδε το πραγματικό μήνυμα αυτής της κίνησης, ούτε καν την πραγματική αιτία. Παιδιά και νέοι χωρίς μέλλον σήκωσαν αυτό το πανό, άνθρωποι που ζουν στην κοινωνία και αντιλαμβάνονται τη κατάσταση.
Δεν είναι όλοι πρόβατα τι να κάνουμε. Ενόχλησε όμως αυτό τελικά. Όταν βλέπουμε την βία στα γήπεδα δεν είδαμε ποτέ τέτοια κινητοποίηση. Ένα πανό όμως ήταν αρκετό ώστε να ξεσηκώσει τους πάντες. Αντί να αρέσει αυτή η κίνηση αλληλεγγύης που ήταν πέρα από ομάδες και γηπεδικές κόντρες ενόχλησε και μάλιστα πολύ.
Πολλά τα ερωτηματικά και δυστυχώς χωρίς απαντήσεις…
Της Βασιλικής Αθανασοπούλου - Δημοσιογράφου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου