1/11/11

Καταρρέει η κυβερνητική πλειοψηφία

Την κατάρρευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας προκαλεί τελικά η απόφαση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα και η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ...
Μιλένα Αποστολάκη ενώ έντονη είναι η φημολογία ότι στην ίδια κίνηση προσανατολίζονται κι άλλοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη ο Δ. Βαρβαρίγος μιλά δημόσια για τυχοδιωκτική κίνηση και ζητά εκλογές. Την ίδια στιγμή ο Α. Σαμαράς προκειμένου να προκαλέσει εκλογές έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην παραίτηση των βουλευτών της Ν.Δ. οπότε θα προκηρυχθούν αναγκαστικά εκλογές.

Την ίδια στιγμή, τη διεξαγωγή εκλογών προκειμένου να υπάρξει πολιτική διέξοδος ζητούν με παρέμβασή τους έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι το δημοψήφισμα μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό.

Το κείμενο της παρέμβασης υπογράφουν οι Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Δημήτρης Μπατζελής, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης.

Από χθες, η απόφαση για δημοψήφισμα με σύσσωμη την αντιπολίτευση να μιλά για επικίνδυνους και εκβιαστικούς ακροβατισμούς του Γ. Παπανδρέου, έχει πυροδοτήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων της κυβέρνησης και καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου η χώρα να καταφύγει σε εκλογές.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή τα χειρότερα μηνύματα έρχονται από το εξωτερικό με τις Βρυξέλλες να μιλούν για «νέα Ελληνική απάτη» και να πληθαίνουν οι φήμες για έκτακτη σύνοδο κορυφής.

Ο Ν. Σαρκοζί έκδηλα ανήσυχος δηλώνει σοκαρισμένος και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ζητά έκτακτη συνάντηση με την Α. Μέρκελ. Ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών θέτει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ χθες με την δημοσιοποίηση της απόφασης για δημοψήφισμα το ευρώ υποχώρησε κατά 2%.

Ο μεγάλος φόβος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι η πυροδότηση των ασφάλιστρων κινδύνου και η αμετάκλητη χρεοκοπία της χώρας με ό,τι σημαίνει αυτό και για την ευρωζώνη.

Οξύτατα ήταν τα σχόλια του διεθνούς τύπου με χαρακτηριστικό αυτό της Handelsblatt: «Η Ελλάδα έδειχνε ότι σώθηκε, αλλά ο πρωθυπουργός της έχει άλλη γνώμη», «Σε περιπέτειες μπαίνει η βιωσιμότητα της απόφασης της Συνόδου Κορυφής, ύστερα από την ανακοίνωση για δημοψήφισμα».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου