12/11/11

Και στο βάθος η δραχμή μας …κλείνει το μάτι (μαζί με το σπίτι)!

Η ανευθυνότητα των πολιτικών μας, φάνηκε σε όλη τη μεγαλοπρέπειά της αυτές τις μέρες, που η χώρα βρίσκεται όχι απλώς στο χείλος του γκρεμού, αλλά είναι ήδη με το ένα πόδι αιωρούμενο. Και η μικροπολιτική σκοπιμότητα συνδυασμένη με την ανικανότητα που είναι σήμα κατατεθέν των περισσοτέρων που βρίσκονται μέσα στη Βουλή, δημιούργησε αυτή την οπερέτα που παίζεται μπροστά στα μάτια μας και που πλέον έκανε τους Ευρωπαίους να αντιλαμβάνονται πως είναι στο DNA μας, ο εγωισμός και η ματαιοδοξία...

Φυσικά σε όλο αυτό το ανεύθυνο πολιτικό σύστημα που οδηγεί τη χώρα κατευθείαν στην καταστροφή, δεν έχει ευθύνη μόνο το διπολικό σύστημα εναλλαγής στην εξουσία αλλά και η αριστερά που για μία ακόμη φορά κατάφερε να ξεγυμνωθεί, αφού επέλεξε τον συνήθη ανέξοδο τρόπο αντιπολίτευσης που συνήθισε τα τελευταία 35 χρόνια, απέχοντας τη δύσκολη στιγμή από οποιαδήποτε απόφαση, με τις γνωστές χιλιοφορεμένες ατάκες περί μονοπωλίων και ολιγαρχίας!

Όμως εκείνοι που έχουν την τεράστια ευθύνη για το ότι ουσιαστικά έχουμε πτωχεύσει, είναι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία , που είναι εξίσου επικίνδυνοι και ανεύθυνοι. Και επειδή το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και όχι μόνο ευρωπαϊκό, το να κάθονται να κάνουν μικροπολιτικές και να παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες του λαού, ο οποίος άλλωστε θα πληρώσει και τον λογαριασμό είναι ανέντιμο. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται δυστυχώς όλοι, είναι πως ο εχθρός δεν είναι ο πολιτικός αντίπαλος, ούτε οι «κακοί ξένοι» , αλλά η δραχμή! Αυτό το φάντασμα του παρελθόντος που απειλεί να βγει ξανά από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να κατασπαράξει όχι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο αυτής της χώρας, διαλύοντας τα πάντα.

Η νέα κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι τυπική, αλλά πέρα για πέρα αποτελεσματική. Ο νέος πρωθυπουργός, οφείλουμε όλοι να στηριχτεί γιατί ο κίνδυνος είναι ορατός και δεν θα είναι ούτε ένας ακόμη έκτακτος φόρος ούτε μία ακόμη μείωση μισθού, αλλά ολοκληρωτική καταστροφή! Η δραχμή, κάπου στο βάθος του Μεγάρου Μαξίμου μας παρακολουθεί και μας …κλείνει το μάτι, πριν μας κλείσει το σπίτι! Γιατί όποιος ζει στο κόσμο που πιστεύοντας πως με τη δραχμούλα θα ξαναπάμε απλά πίσω στο 2001, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, ή είναι αθεράπευτα ρομαντικός στο όριο της βλακείας. Η δραχμή που θα επιστρέψει σε ένα χρεωκοπημένο τόπο όπου τα χρέη όχι μόνο θα παραμείνουν (και δεν θα διαγραφούν όπως κάποιοι παραπληροφορούν τον κόσμο), θα αποτελέσει μία ανυπολόγιστη εθνική καταστροφή, που δεν θα μπορεί να συμμαζευτεί ούτε στον 22ο αιώνα! Και ένοχοι σε εκείνη την περίπτωση δεν θα είναι μόνο όποιοι διοίκησαν αλλά όλοι όσοι έβλεπαν τον όλεθρο να έρχεται αλλά με αντάλλαγμα μία χούφτα ψήφους παραπάνω πούλησαν τη ψυχή τους στο διάβολο!
του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου