9/11/11

Ολονύχτιο θρίλερ για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ναυάγησε (;) η υποψηφιότητα Παπαδήμου - Το μεσημέρι η ανακοίνωση του ονόματος

Ολοκληρώθηκαν οι μεταμεσονύχτιες διαπραγματεύσεις για την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή μεταξύ των κ.κ. Παπανδρέου-Βενιζέλου-Πετσάλνικου.
Παράλληλα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο λευκός καπνός θα βγει από το Μαξίμου».
Ο κ. Μιχαλάκης δεν θέλησε να κάνει περισσότερες δηλώσεις τονίζοντας πως τις επίσημες δηλώσεις θα τις κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι η εμπλοκή οφείλεται στην μεριά του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα τις τελευταίες ώρες έντονη είναι η φημολογία ότι το όνομα του Λ. Παπαδήμου φέρεται να έχει «παγώσει» και συζητούνται και άλλα ονόματα για τη θέση του πρωθυπουργού κυρίως παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την Ελλάδα επιστολή δέσμευσης για την τήρηση της νέας συμφωνίας, την οποία θα υπογράφουν ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ο νέος πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις...


09:25 Την ορθότητα του δημοψηφίσματος υπερασπίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατία της μίας άποψης»

09:11 «Ο Παπανδρέου τους τρέλανε όλους με το δημοψήφισμα», δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας άκαιρη και απρεπή τη δήλωση του Όλι Ρεν, με την οποία ζητεί γραπτές δεσμεύσεις από τους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση.

03:06 Σε σκόπελο η υποψηφιότητα Παπαδήμου, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters.
«Το σχέδιο ανάληψης της ελληνικής πρωθυπουργίας από τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμο, δείχνει να βρίσκει σε σκόπελο, αντιμετωπίζοντας αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από το κυβερνών κόμμα».

01:58 Το μεσημέρι ανακοινώνονται πρωθυπουργός και νέα κυβέρνηση
Σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα υποβάλλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησής του.

00:08 Σύσκεψη Παπανδρέου-Βενιζέλου-Πετσάλνικου
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και αυτήν την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή μεταξύ των Παπανδρέου-Βενιζέλου-Πετσάλνικου.

23:53 «Ο λευκός καπνός θα βγει από το Μαξίμου»
«Ο λευκός καπνός θα βγει από το Μαξίμου», τόνισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τα ονόματα που θα συγκροτούν τη νέα κυβέρνηση. «Αυτό το ζήτημα πρέπει να τελειώσει», υπογράμμισε.

23:34 Θετική να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση η Μπακογιάννη
Την πρόθεσή της να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση, εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

23:25 Εμπλοκή για την ανακοίνωση απόψε του νέου πρωθυπουργού
Μειώνονται οι πιθανότητες ανακοίνωσης απόψε, του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, αλλά και της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών πηγών, που μεταθέτουν τις όποιες εξελίξεις, για αύριο.

21:23 Συνάντηση με Παπανδρέου-Σαμαρά ζητά ο Καρατζαφέρης
Συνάντηση με το Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά ζήτησε, με γραπτή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

20:39 «Να διαφυλαχθεί ο Σαμαράς ως εθνική εφεδρεία»
Την πεποίθηση πως η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις αποφάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας και επομένως γι' αυτό θα πρέπει να είναι μεταβατική και μάλιστα με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης (κάτι, που είναι φανερό ακόμα και από τον τίτλο του άρθρου: 20 Φεβρουαρίου 2012) εκφράζει σε σημερινό άρθρο του, ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

20:29 Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά
Με την αγωνία να «χτυπάει κόκκινο» μετά το νέο τελεσίγραφο από την ΕΕ ότι χωρίς γραπτή δέσμευση δεν θα εκταμιευτεί η έκτη δόση, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να αποφασίσουν για τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

20:22 Επιμένει στην άρνησή του ο Αντώνης Σαμαράς
Με επίσημη ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία επιμένει στην άρνηση να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς τη δανειακή σύμβαση, με την αιτιολογία ότι αρκούν οι προφορικές δεσμεύσεις του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

19:59 «Κλείδωσε» το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης
Παρά την αρνητική τροπή, που δείχνει να έχει πάρει το θέμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης, με την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει τις δεσμεύσεις, που ζητούν οι δανειστές μας, το πάζλ του σχηματισμού της κυβέρνησης φαίνεται ότι συμπληρώνεται σιγά σιγά.

18:53 Όλι Ρεν: Χωρίς υπογραφή, δεν έχει έκτη δόση
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν, ερωτηθείς πριν από λίγο για τη δήλωση Σαμαρά ότι δεν υπογράφει την επιστολή-δέσμευση προς της Ευρωπαϊκή Ένωση, απάντησε ότι «χωρίς υπογραφή, δεν έχει έκτη δόση».

18:46 Συνάντηση Παπανδρέου-Ρουμελιώτη
Με τον Έλληνα αντιπρόσωπο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτη Ρουμελιώτη συναντάται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή.

18:26 Σαμαράς: Δεν δέχομαι να αμφισβητούνται οι δεσμεύσεις μου
Απάντηση στις πιέσεις της ΕΕ για τη συνυπογραφή των δεσμεύσεων ήταν η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά η οποία ξεκινά πολύ χαρακτηριστικά: «Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία».

18:10 Βενιζέλος: Όλα πρέπει να τελειώσουν σήμερα
Όλα πρέπει να τελειώσουν σήμερα, προέχει η σωτηρία της χώρας, διαφορετικά θα ψάχνουμε τα χρήματα που εξασφαλίσαμε σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά την -πέραν της μιάμισης ώρας- συνάντηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη.

18:08 Εντάσεις και διαφωνίες στην ΚΟ του ΛΑΟΣ
Εντάσεις επικράτησαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ, καθώς πολλά στελέχη του κόμματος διαφώνησαν έντονα με το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

18:00 Η καθυστέρηση στο όνομα του πρωθυπουργού επιτείνει την αβεβαιότητα
Συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη, με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

17:50 Ένταση προκαλεί στη ΝΔ η συγκυβέρνηση
Ένταση επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ καθώς μια σειρά βουλευτών και στελεχών αντιδρούν στην συμμετοχή πολιτικών προσώπων του κόμματους στην νέα κυβέρνηση.

17:40 Στο καφενείο του Εθνικού Κήπου ο πρωθυπουργός
Στο καφενείο του Εθνικού Κήπου βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αλλά παραμένει άγνωστο το πρόσωπο με το οποίο συνομιλεί.

17:33 «Πολιτική σαφήνεια» από την Ελλάδα ζητά η Λαγκάρντ
«Η χώρα πρέπει να παράσχει πολιτική σαφήνεια, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκαθαρίζοντας με αυτή τη φράση τι ζητάει το ταμείο από την Ελλάδα.

17:01 Εκλογές με λίστα ζήτησε ο Μ. Βαρβιτσιώτης
Την έντονη αντίδραση πολλών στελεχών της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη οι εκλογές να γίνουν με λίστα. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετοί βουλευτές...

16:42 Η συμμαχική κυβέρνηση θεωρείται ανάθεμα στην Ελλάδα
«Η ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού έχει καθυστερήσει σχεδόν 24 ώρες, μία επιπρόσθετη απόδειξη της δυσκολίας των δύο κύριων πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας», σημειώνει η Guardian.

16:38 Μοιραίο για τον Παπανδρέου το δημοψήφισμα. Μοιραίο για τον Γιώργο Παπανδρέου χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα ο Μίμης Ανδρουλάκης, μέσω άρθρου του υπό τον τίτλο: «Γ.Παπανδρέου: Νέα Ορέστεια - νέα ιδρυτική πράξη»

16:06 Ο κύβος ερρίφθη: Ο Λ. Παπαδήμος για πρωθυπουργός.
Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου δείχνει να έχει κλειδώσει για τη θέση του πρωθυπουργού στη νέα κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας.

15:49 «Ο Παπανδρέου έκανε μία τεράστια μπλόφα και κέρδισε».
«Ο Παπανδρέου έκανε μία τεράστια μπλόφα και κέρδισε», αναφέρει στο σημερινό κύριο άρθρο της, που ασχολείται με την Ελλάδα, η γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα «L’ echo».

15:18 Υπογράψτε τώρα για να εκταμιευτεί η έκτη δόση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την Ελλάδα επιστολή δέσμευσης για την τήρηση της νέας συμφωνίας, την οποία θα υπογράφουν ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ο νέος πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

14:50 «Πρέπει να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας».
Να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση και να προσεγγίσουν την Αριστερά, κάλεσε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

14:49 Σύγκληση των πολιτικών αρχηγών και ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού. Με σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ώστε να τεθούν, αμέσως μετά, όλα υπ’ όψιν της προεδρίας της Δημοκρατίας και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγκρότησής της.

14:34 «Να ανακοινωθεί σήμερα ο νέος πρωθυπουργός». Να ανακοινωθεί εντός της ημέρας ο νέος πρωθυπουργός και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ζητά η «Δημοκρατική Συμμαχία».

14:14 Γ. Παπανδρέου: Ετοιμάστε τις παραιτήσεις σας. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους ώστε, όπως είπε, «να τελειώνουμε μέσα στην ημέρα».

14:05 Συνεδριάζει σε λίγη ώρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ. Σε λίγη ώρα, στις 14:30 αναμένεται να συνεδριάσει στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη.

14:04 Γ. Μανώλης: Ας βάλουν τον... Φούφουτο πρωθυπουργό. Tη διαφωνία του με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων εκ μέρους της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση, εξέφρασε ο γραμματέας Συνδικαλισμού και πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μανώλης.

13:58 Ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικό συμβουλίου. Ξεκίνησε με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση η συνεδρίαση του κρισιμότερου ίσως υπουργικού συμβουλίου των τελευταίων δύο ετών υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

13:54 Καρατζαφέρης: Για να γίνει αυτός ο γάμος; Με ένα ανέκδοτο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιχείρησε σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

12:05 Τα βρίσκουν για τη νέα κυβέρνηση. Σε συμφωνία για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχουν καταλήξει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

10: 36 Σιγή ασυρμάτου έχει επιβάλλει το πρωθυπουργικό επιτελείο την Τρίτη το πρωί σχετικά με την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού κοινής αποδοχής και της συνθέσεως της νέας κυβέρνησης. Χάνει έδαφος η επιλογή Ρουμελιώτη

10:05 Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

08:46 Ανοιχτό άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης το ενδεχόμενο η ΝΔ να βάλει πολιτικά πρόσωπα στη νέα κυβέρνηση.

04:41 Επίσπευση των διαδικασιών στην Ελλάδα ζητούν οι ΗΠΑ
«Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τη Δευτέρα την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί το ταχύτερο δυνατόν για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης του χρέους» μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

23:12 Tο Νοέμβριο η 6η δόση εάν η Ελλάδα κυρώσει τη νέα συμφωνία
Η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα μπορεί να εκταμιευθεί εντός του Νοεμβρίου, εάν η νέα κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση, δήλωσαν οι κ.κ Ολι Ρεν και Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

23:04 Γραπτές εγγυήσεις για τη δανειακή σύμβαση ζητά το Eurogroup
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, δήλωσε τα εξής: «Το Eurogroup υποδέχτηκε πολύ θερμά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ιδίως την απόφαση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων να στηρίξουν μια κυβέρνηση με αποστολή την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου.

23:01 Πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης
Πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μετά από 24 ώρες συνεχών διαβουλεύσεων.

22:51 Νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Συνεδριάζει αύριο Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου

22:33 Με θετικές προσεγγίσεις οι επικοινωνίες Παπανδρέου-Σαμαρά
Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά».

22:24 Στην Ελλάδα εκτάκτως ο Τ. Ρουμελιώτης
Ο Τάκης Ρουμελιώτης είναι καθοδόν για το αεροδρόμιο Ντάλες της Ουάσινγκτον καθώς εκλήθη στην Αθήνα, όπως μετέδωσαν το Mega και ο ΑΝΤ1. Επισήμως ο Π. Ρουμελιώτης έρχεται στην Ελλάδα για σημαντικές διαβουλεύσεις με τους Παπανδρέου - Σαμαρά που έχουν να κάνουν με την 6η δόση.

21:52 Άμεση εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης ζητούν οι ΗΠΑ
Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, στην εφαρμογή των δεσμεύσεών της για το σχέδιο διάσωσης, που συμφώνησε πρόσφατα με τους Ευρωπαίους εταίρους, απηύθυνε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

21:45 Αρνητικό στοιχείο η αδυναμία εξευρέσεως ενός προσώπου για την πρωθυπουργία
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη φιλική υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο και τις εξαιρετικά χρήσιμες σκέψεις του.Ευχαριστώ τον απερχόμενο πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για την πρόσκλησή του να συμμετέχω στην υπό δημιουργία κυβέρνηση σε εξαιρετικά τιμητική θέση.

21:29 Η απαίτηση της ΕΕ για έγγραφη δέσμευση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι ο λόγος της εμπλοκής
Η νέα απαίτηση της ΕΕ και του ΔΝΤ να υπάρξει γραπτή διαβεβαίωση από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ για τήρηση των όρων που συνοδεύουν την δανειακή σύμβαση είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πραγματικός λόγος της εμπλοκής της μη ανακοίνωσης ακόμα της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

21:18 Επιβεβαιώνει η Φέκτερ ότι ζητούνται γραπτές εγγυήσεις
Θέμα γραπτών εγγυήσεων για μεταρρυθμίσεις, από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ, του δανείου προς την Ελλάδα, θέτει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

20:58 Ο Διαμαντούρος επιβεβαίωσε χθεσινή επικοινωνία
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, ο Νικοφόρος Διαμαντούρος ανέφερε από το Στρασβούργο, ότι δέχθηκε ένα διερευνητικό τηλεφώνημα χθες και έκτοτε δεν είχε καμία επικοινωνία.

20:52 Και ο Παν. Ρουμελιώτης (;) υποψήφιος πρωθυπουργός
Μετά τη διαφαινόμενη εμπλοκή της πρότασης στο Λουκά Παπαδήμο να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται για τον πρωθυπουργικό θώκο.

20:20 Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία έχουν αυτή την ώρα Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, μετά τις αρνητικές όπως διαφαίνεται εξελίξεις με την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, ως πρωθυπουργού της κυβέρνησης συνεργασίας και κατόπιν του τελεσιγράφου που έχουν στείλει οι Βρυξέλλες, για την άμεση συγκρότηση νέας κυβέρνησης.

20:05 Ποιος είναι ο Νικηφόρος Διαμαντούρος
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, γεννημένος στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1942, είναι Έλληνας ακαδημαϊκός που υπηρετεί ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman) με έδρα το Στρασβούργο.

19:53 Η ΝΔ προτείνει για πρωθυπουργό το Ν. Διαμαντούρο
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος διερευνάται για τη θέση του πρωθυπουργού της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Δημοκρατία.

19:03 H ΕΕ ζήτησε από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κείμενο δέσμευσης των όρων της δανειακής σύμβασης
Νέα εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί ήδη -πιθανότατα μέσω Βενιζέλου στο Eurogroup- από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να συνυπογράψουν κοινό κείμενο δέσμευσης τήρησης των όρων της δανειακής σύμβασης.

18:49 Δε θέλει αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο η ΝΔ
Η Νέα Δημοκρατία ζητά να παραμείνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ έχει αποφασίσει να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2012.

18:32 Παναρίτη: Να είναι μεγάλης διάρκειας η νέα κυβέρνηση
«Δεν θα πρέπει να έχει την σκέψη η κυβέρνηση, ότι είναι μια κυβέρνηση μεταβατική...», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη, στον «Αθήνα 9,84» εξηγώντας ότι «εάν μπαίνουμε από σήμερα το βράδυ σε προεκλογική καμπάνια για τις 19 Φεβρουαρίου, καλύτερα να μην την κάναμε αυτή την κυβέρνηση.

18:14 Δήμας: Δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση
Απάντηση στις πληροφορίες που διαρρέονται από χθες, και που τον φέρουν να έχει προταθεί αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, έδωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας.

18:09 Σπηλιωτόπουλος: Να εκπέμψουμε μήνυμα σταθερότητας
«Αν αυτή η κυβέρνηση αποτύχει, η χώρα μας θα αρχίσει την πτώση προς το κενό. Δεν έχουμε λοιπόν την πολυτέλεια, ακόμα και προβληματισμούς να έχουμε, να τους αφήνουμε να εμφιλοχωρούν στην καθημερινότητά μας, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος στον «Αθήνα 9,84».

17:53 Ξεκινά σε λίγο στις Βρυξέλλες το Eurogroup
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Eurogroup και Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο συζήτησε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

17:32 Οι όροι Παπαδήμου για να μετάσχει στη κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Δραματικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για το σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας και σωτηρίας, με τον πρωταγωνιστή των τελευταίων ημερών και επικρατέστερο υποψήφιο για την πρωθυπουργία, Λουκά Παπαδήμο, να θέτει δύο πολύ αυστηρούς όρους για να μετάσχει στο εγχείρημα.

17:18 «Προς τη σωστή κατεύθυνση» η Ελλάδα
Την πεποίθηση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα εξελίσσεται «προς τη σωστή κατεύθυνση», εξέφρασε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο οποίος τόνισε ότι δεν αναμένει να ληφθεί σήμερα κάποια απόφαση για τη χώρα.

16:48 Στο επίκεντρο η έκτη δόση και η νέα δανειακή σύμβαση
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Οικονομικών και Οικονομίας, Όλι Ρεν, ενώ το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

16:47 Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις Παπανδρέου - Σαμαρά για το νέο σχήμα
Επανειλημμένες είναι οι επαφές ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα ευρύτερης στήριξης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

15:13 Εμπλοκή δείχνει να υπάρχει στη σύνθεση της κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, καθώς η Νέα Δημοκρατία επιμένει να μη συμμετάσχουν σε αυτή κομματικά στελέχη, μη θέλοντας να δίνεται η εικόνα συγκυβέρνησης στη νέα σύνθεση. Προτείνει πάραυτα στελέχη από την ευρύτερη κεντροδεξιά.

14:42 Τη στήριξη του στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας η σύνθεση της οποίας αναμένεται από ώρα σε ώρα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο όπου είχε συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.

14:26 Σύσκεψη κάνουν αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που συμμετέχουν στον πρωινό καφέ, οι οποίοι μελετούν συνταγματικά ζητήματα που ενδεχομένως προκύψουν στην διαδικασία σχηματισμού της νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

13:50 Σύσκεψη με κορυφαία στελέχη της ΝΔ είχε νωρίτερα στα γραφεία της Λ. Συγγρού, ο Αντώνης Σαμαράς για να καθοριστεί το πλαίσιο της χθεσινής συμφωνίας για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

13:37 Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστερά Φώτης Κουβέλης αποσαφήνισε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα,

13:31 Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου και η Α. Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

12:48 Την πρόθεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να στηρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη,Την πρόθεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να στηρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη,

12:45 Κι ενώ η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης φαινόταν μονόδρομος, πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι έχει προκύψει εμπλοκή με τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

12:34 Κάλεσμα στο λαό με την πάλη του να ρίξει τη νέα κυβέρνηση σύντομα, «πριν ληφθούν τετελεσμένες αποφάσεις, να επιβάλει εκλογές», απηύθυνε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

12:08 Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ηγεσία της Ν.Δ. από την χθεσινή συμφωνία και εξέλιξη, προβάλλοντας μάλιστα το μήνυμα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς που επιχαίρει τον Α. Σαμαρά για την στάση του.

10: 27 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει στη 1.30 το μεσημέρι ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ενεργό ρόλο στις εξελίξεις επιδιώκει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

09:06 Στις δύσκολες διαπραγματεύσεις αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως αλλάζει προσωπεία.

08:42 Στις ενδείξεις που συγκλίνουν στην «υποψηφιότητα» του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, εκτιμώντας πως θα γίνουν εκλογές πριν τις 19 Φεβρουαρίου.

08:39 Ως ευκαιρία τα δύο κόμματα να δουλέψουν μαζί «βλέπει» τη μεταβατική κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός.

07:34 Ο γαλλικός Τύπος υποδέχεται τις εξελίξεις στην Ελλάδα γράφοντας για ένα ψυχόδραμα που έλαβε τέλος, σημειώνοντας πως πρόκειται και για ένα σημάδι προς τις χώρες της Ευρωζώνης για τα σχέδια τους να μειώσουν το χρέος και να συνεχίσουν την πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί.

07:07 Στο σχήμα του οικονομικού επιτελείου δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί και πρόσωπο από το στενό επιτελείο Σαμαρά (πιθανότατα ο Χ. Λαζαρίδης ή ο Χ. Σταικούρας).

07:00 Το επικρατέστερο όνομα για τη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού είναι αυτό του Λουκά Παπαδήμου.

02:24: Μένει στο ΥΠΟΙΚ ο Βενιζέλος μαζί με πρόσωπο από το στενό επιτελείο Σαμαρά
Σήμερα μετά από μια νέα τελική επικοινωνία των κ. Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά, θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού καθώς και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

01:58 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των οικονομικών επιτελείων των δύο κομμάτων
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ενημέρωση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προς την αντιπροσωπεία της Ν.Δ. γύρω από τους τρόπους εφαρμογής της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

01:36 Η 19η Φεβρουαρίου καταλληλότερη ημερομηνία για εκλογές
Την 19η Φεβρουαρίου ζήτησαν και σε αυτήν φέρονται να συμφώνησαν τα δύο επιτελεία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ως ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, σε σύσκεψη που τελείωσε πριν από λίγο στο γραφείο του κυρίου Βενιζέλου στην οδό Ζαλοκώστα.

01:09 «Απολύτως απονομιμοποιημένη η νέα κυβέρνηση»
«Μετά από ένα απίστευτο παρασκήνιο διαβουλεύσεων, ανοιχτών εκβιασμών και δημιουργίας κλίματος τρομοκράτησης της κοινωνίας, η ανάγκη της ανασύνταξης του μνημονιακού μπλοκ υπό το βάρος των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων του λαού μας οδηγεί στη συγκρότηση νέας κυβέρνησης» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

23:47 «Ο Αντώνης Σαμαράς επέδειξε ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία»Το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα χαιρέτησε με μήνυμα του μέσω twitter o πρόεδρος του ΕΛΚ Βίλφριντ Μάρτενς τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς επέδειξε «ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία».

23:42 Δεν θα γίνει η συνάντηση Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς
Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Δευτέρας, καθώς τα κόμματα της Αριστεράς αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτήν.

23:38 «Οι εκλογές θα διεξαχθούν μετά την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου»
Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η σημερινή μέρα είναι ιστορική γιατί σήμερα νίκησε η Ελλάδα είπε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος σε άτυπη ενημέρωση που είχε με δημοσιογράφους.

23:30 «Συμφωνία για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης»
«Κατατροπωμένο» χαρακτηρίζει το Γιώργο Παπανδρέου το Associated Press. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μεταδίδει ότι επιτεύχθηκε επί της αρχής συμφωνία για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης που θα «διασφαλίσει τη νέα Ευρωπαϊκή συμφωνία για το ελληνικό χρέος και κατόπιν θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές».

23:29 «Συγκρατημένη ικανοποίηση» επικρατεί στη ΝΔ
«Η πρώτη φάση πήγε καλά, ο κ. Παπανδρέου παραιτήθηκε όπως ήταν ο πρώτος όρος που είχαμε θέσει» δήλωσε στέλεχος του ηγετικού επιτελείου και πρόσθεσε πως «τώρα πρέπει να δούμε την δεύτερη φάση που είναι σε εξέλιξη».

23:12 «Ο Παπανδρέου δεν θα ηγείται της μεταβατικής κυβέρνησης»
Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρεί από την ηγεσία της χώρας προτάσσει στον τίτλο του δημοσιεύματος της η αμερικανική USA Today.

23:09 Θετική εξέλιξη η συμφωνία των πολιτικών αρχηγώνΑπό το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σήμερα υπήρξε μια θετική εξέλιξη για την οποία η Δημοκρατική Συμμαχία αγωνίσθηκε για πολύ καιρό και ήταν πια όρος επιβίωσης για την Ελλάδα.

23:06 Σύσκεψη των οικονομικών επιτελείων κυβέρνησης-ΝΔ
Μετά την συμφωνία Παπανδρέου -Σαμαρά στο προεδρικό μέγαρο για την συγκρότηση κυβέρνησης, αναμένεται να συναντηθούν αργότερα σήμερα στελέχη των οικονομικών επιτελείων της κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

23:05 «Η νύχτα δεν έβγαλε Επίσκοπο. Να δούμε αν η αυγή θα βγάλει Μητροπολίτη»Την είδηση της συμφωνίας ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.

23:01 «Νέος Πρωθυπουργός για την Ελλάδα τη Δευτέρα»
Νέος Πρωθυπουργός θα οριστεί στην Ελλάδα τη Δευτέρα, μεταδίδει μέσω της ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα Les Echos. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «υπάρχει συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας χωρίς τον Παπανδρέου».

22:57 Δεν πάει ο Τσίπρας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών
Την απόφασή του να μη συμμετάσχει στο αυριανό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

22:48 Συνάντηση Σαμαρά με στενούς του συνεργάτες
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΝΔ και την πρώτη ενημέρωση που έκανε τηλεφωνικά ο Α. Σαμαράς στους συνεργάτες του, αύριο θα συζητηθούν οι «λεπτομέρειες» συγκρότησης κυβέρνησης θα αποφασιστεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και των αντιπροέδρων του. Επίσης θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και ο χρόνος προσφυγής στις εκλογές.

22:47 Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τη νέα κυβέρνηση
«Κυρίες και κύριοι, έχουμε συμφωνία στην Ελλάδα, αφού ο Παπανδρέου αποφάσισε να αποχωρήσει» γράφει δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της ελληνικής Προεδρείας το Business Insider. Στην επίτευξη συμφωνίας αναφέρεται και το πρακτορείο Reuters επισημαίνοντας, όμως, ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αύριο.

22:42 Δεν πάει το ΚΚΕ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Την απόφαση του ΚΚΕ να μην συμμετάσχει στην αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Μαΐλης.

22:30 Συγκροτείται κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας
Συμφωνία μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης των δύο πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

20:59 «Πώς οι Έλληνες σταμάτησαν να ονειρεύονται»
«Eίναι εκείνη η στιγμή της ιστορίας της Ελλάδας, που όλοι πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια να ξεχάσουν», γράφει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό δίκτυο CNN. Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «πώς οι Έλληνες σταμάτησαν να ονειρεύονται» και παραθέτει δεκάδες μαρτυρίες απλών πολιτών. Όλες οι μαρτυρίες έχουν ένα κοινό άξονα «δεν μπορούμε να δούμε, ούτε να ελπίζουμε για την επόμενη μέρα».

20:54 Ο Λ. Παπαδήμος συζητείται για υπηρεσιακός πρωθυπουργός
Πληροφορίες που πάντως δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη είναι ότι η πρόταση που συζητείται θέλει τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα αργά το απόγευμα στην Ελλάδα, ως «υπηρεσιακό» πρωθυπουργό με αντιπροέδρους τους κ. Δήμα και Βενιζέλο.

20:52 Παγωμένη η ατμόσφαιρα στο Προεδρικό Μέγαρο
Ξεκίνησε πριν από λίγο η συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον Γιώργο Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά.

20:38 Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας αφήνει η Δημ. Αριστερά
«Τη στάση μας για το νέο κυβερνητικό σχήμα, που δεν θα έχει τη δική μας συμμετοχή, θα προσδιορίσουμε με βάση το χρόνο της θητείας του και τις πολιτικές δεσμεύσεις που θα αναλάβει, αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης.

20:28 Οι όροι για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου
Επτά αναγκαία βήματα πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου που εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση της χώρας τα επόμενα χρόνια.

20:12 «Προς γρήγορη έξοδο ο έλληνας πρωθυπουργός»
To ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης έχει συγκεντρώσει, για ακόμη μια φορά, η Ελλάδα. Η αποψινή συνάντηση των αρχηγών των δυο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της χώρας μας μονοπωλεί τις πρώτες αναρτήσεις των περισσότερων ιστοσελίδων εφημερίδων.

20:10 «Το τελευταίο παραπάτημα του Παπανδρέου»
«Ήταν στις 21 Οκτωβρίου του 1981 που ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδιζε την εξουσία με το σοσιαλιστικό κόμμα που είχε δημιουργήσει» ξεκινά σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde και συνεχίζει «τριάντα χρόνια μετά, ο γιος του Γιώργος, ετοιμάζεται να βάλει ένα τέλος σε μια δυναστεία που κυριαρχεί στην ελληνική πολιτική ζωή από τα μέσα του 20ου αιώνα».

20:00 «Εάν δεν τελειώσει αυτή η ιστορία τότε ο κόσμος θα μας πάρει με τις ντομάτες»
Ο Κώστας Σκανδαλίδης επεσήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει όλο το πλαίσιο της συμφωνίας για την διαχείριση του χρέους και γι' αυτήν την προσπάθεια την επικύρωσε με ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

19:42 «Έκλεισε» η συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου-Σαμαρά
Στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.

19:33 Τι είπαν οι κορυφαίοι υπουργοί στον Παπανδρέου
«Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι από την πλειοψηφία», δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών, Δημήτρης Ρέππας, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να επεμβαίνει στα εσωτερικά μας».

19:28 Είναι σειρά του Σαμαρά να πάρει πρωτοβουλίες
«Ο πρωθυπουργός έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του ελληνικού λαού. Τώρα κάτι πρέπει να κάνει ο Σαμαράς» τόνισε στο υπουργικό συμβούλιο η Α. Διαμαντοπούλου.

19:08 Ο Α. Σαμαράς θα πει ναι αν κληθεί από τον Κάρολο Παπούλια
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Γνωρίζουμε την ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου.

19:05 Τελειώνει ο χρόνος της Ελλάδας
Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ δεν έδωσε δίκιο σε καμία από τις δύο μεγάλες ελληνικές οικογένειες πολιτικών, των Καραμανλή και των Παπανδρέου, συνυπεύθυνες, σύμφωνα με την ίδια, για την «καταστροφή» της χώρας τους.

19:02 Παπανδρεόυ: Τα 7 σημεία για την εφαρμογή της απόφασης της 27ης Οκτωβρίου
Επτά βασικά σημεία παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τα οποία και χαρακτήρισε ως αναγκαία για την εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου.

18:53 Αναμένω από τον Α. Σαμαρά να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα πάει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας για να βρεθεί λύση, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

18:49 Επιβεβαιώνει η προεδρεία τη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά υπό τον Κ. Παπούλια
Η προεδρεία της Δημοκρατίας επιβεβαιώνει τα όσα συζητούνται εδώ και αρκετές ώρες από τα μέσα ενημέρωσης για συνάντηση Παπανδρέου- Σαμαρά υπό τον Κάρολο Παπούλια.

18:46 «Δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής στην κυβέρνηση συνεργασίας»
«Σήμερα να δοθεί λύση. Η κυβέρνηση παραδίδει τη σκυτάλη σε άλλη κυβέρνηση, στην οποία δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής».

18:36 Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει ότι έχει επικοινωνήσει με τον Κάρολο Παπούλια και να του έχει ζητήσει να καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

18:31 «Ζήτησα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει εμένα και το Σαμαρά»
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην αρχή της εισήγησής του, στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε τα εξής..

18:24 Πρώτα συμφωνία στο πολιτικό πλαίσιο θέλει η κυβέρνηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, από έγκυρες κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι θα πρέπει στην συνάντηση σήμερα που έχει ζητήσει να γίνει με τον Α Σαμαρά, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συμφωνηθεί το πολιτικό πλαίσιο της επόμενης κυβέρνησης και τα χρονοδιαγράμματα και μετά να συζητηθεί το θέμα των προσώπων, για τα οποία όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «όλα είναι ανοιχτά».

18:20 «Ο Γ. Παπανδρέου έχει πάρει τις αποφάσεις του»
Την πεποίθησή του ότι Ο Γ. Παπανδρέου έχει πάρει τις αποφάσεις του εξέφρασε ο Τηλέμαχος Χυτήρης. Όπως τόνισε «βρισκόμαστε στην ώρα μηδέν για την Ελλάδα.

18:06 Έκκληση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Μήνυμα προς Παπανδρέου και Σαμαρά, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λειτουργήσουν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, αποστέλλουν, μέσω του 24h.gr, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

17:56 «Σε εξέλιξη οι συζητήσεις με στόχο την αποφυγή της χρεοκοπίας»
«Οι Έλληνες ηγέτες προσπαθούν για δεύτερη ημέρα να βάλουν ένα τέλος στη συνεχιζόμενη πολιτική κρίση, υπό τη μεγάλη πίεση που υφίσταται η χώρα να μη χρεοκοπήσει τις επόμενες εβδομάδες και να παραμείνει στην ευρωζώνη. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που μετά βίας εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει διαβουλεύσεις για το σχηματισμό μιας προσωρινής κυβέρνησης συνεργασίας που θα ηγηθεί της χώρας τους επόμενους τέσσερις μήνες.

17:55 Σε εξέλιξη σύσκεψη στη Συγγρού για την πρόταση συνάντησης με τον Παπανδρέου
Αυτή την ώρα ο Α. Σαμαράς συζητά με το επιτελείο του την πρόταση συνάντησης με τον Γ. Παπανδρέου υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

17:40 «Η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, απόψε»
«Απαιτείται άμεσα λύση, διαφορετικά αύριο η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.

17:24 Στόχος της κυβέρνησης συνεργασίας η υποταγή του λαού
Tην εκτίμηση ότι η εξασφάλιση της 6ης δόσης είναι πρόσχημα για να δικαιολογηθεί η διαμόρφωση κυβέρνησης ανοιχτής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των άλλων κομμάτων του συστήματος, κάνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση τους τονίζοντας ότι «αυτή είναι η απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ».

17:21 Αίτημα Παπανδρέου στον Παπούλια να καλέσει το Σαμαρά
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να υπάρξει κοινή συνάντηση και να βρεθεί λύση στο αδιέξιοδο.

17:17 Μετά το CNN και το Sky News «δίνει» παραίτηση Παπανδρέου
«Ο 'Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραιτηθεί σήμερα» δήλωσαν πηγές προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ, στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

17:14 «Απαράδεκτο να ζητείται η παραίτηση του πρωθυπουργού»Καθαρή, έντιμη και με πλήρη αίσθηση ευθύνης χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Παπανδρέου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής προσερχόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα απαράδεκτο το να ζητείται η παραίτηση που πρωθυπουργού.

17:10 Μπαράζ συσκέψεων και επαφών στο ΠΑΣΟΚ
Δίνουν και παίρνουν οι συσκέψεις και επαφές στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, με φόντο τη δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού σχήματος.

17:04 «Τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα πάνε με τον αραμπά»
«Τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα πάνε με τον αραμπά» δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.. Ο κύριος Καρατζεφέρης κάλεσε τους δυο πολιτικούς αρχηγούς, Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά, «να δείξουν την πρέπουσα πολιτική σοβαρότητα».

16:53 «Αντίστοιχα θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση Σαμαρά»
Ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, από το περιστύλιο της Βουλής δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία ζητά να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός αλλά «αυτό σημαίνει ότι κι εμείς θα μπορούσαμε, αντιστοίχως, να ζητήσουμε να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς».

16:36 Θρίλερ για τη συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμούΣυμφωνία για τα πρόσωπα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας φέρεται να έχει επέλθει ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο υπάρχει συμφωνία στο πρόσωπο του πρωθυπουργού που αναμένεται να είναι ο Λουκάς Παπαδήμος αλλά και στην ύπαρξη δυο αντιπροέδρων, ενός από κάθε κόμμα. Τα ονόματα που έχουν συζητηθεί είναι του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη μια πλευρά και του Σταύρου Δήμα από την άλλη.

16:19 «Σαμαράς και Παπανδρέου πρέπει να πάνε μαζί στον Παπούλια»
Τη δήλωση – πρόταση να πάνε μαζί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς έκανε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσερχόμενος στη Βουλή. Συμπλήρωσε ότι αν συμφωνήσουν στη λύση ο πρωθυπουργός θα παραιτηθεί αυτόματα για να δρομολογηθούν εξελίξεις.

16:11 «Όλα πρέπει να γίνουν σήμερα, αύριο θα υπάρχει χάος»
Η συμφωνία σχετικά με τους βασικούς στόχους, τη διάρκεια και τον πρωθυπουργό που θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας πρέπει να προηγηθεί της παραίτησης του Γ. Παπανδρέου, δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης.

15:36 «Στο χείλος του γκρεμού η Ελλάδα»
«Έχουμε κάνει έκκληση για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και παραμένουμε πεπεισμένοι ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί η Ελλάδα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Olli Rehn στο Reuters.

14:58 Μετά το σχηματισμό κυβέρνησης η παραίτηση Παπανδρέου
Μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα ανακοινώσει την παραίτησή του ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες επικαλείται το CNN.

13:14 Παρέμβαση Καραμανλή ζητά ο Καρατζαφέρης
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, με δήλωσή του, κάλεσε τον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, να παρέμβει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να συναινέσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

12:26 Δεν τραβάει «κόκκινη γραμμή» στις έξι εβδομάδες η ΝΔ
Ανοικτό αφήνουν στελέχη της ΝΔ το ενδεχόμενο, εφόσον συμφωνηθεί μεταβατική κυβέρνηση, να μην έχει ως χρονικό ορίζοντα τις έξι εβδομάδες αν πρέπει να συνεχιστούν διαβουλεύσεις για τις υποχρεώσεις της χώρας και τη σύναψη της δανειακής σύμβασης.

12:11 «Εντός της ημέρας πρέπει να υπάρξει συμφωνία»
Ο υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε ότι μέσα στη μέρα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία περί της κυβέρνησης συνεργασίας και του ονόματος του νέου πρωθυπουργού.

11:30 «Ας μην ονειρεύονται κάποιοι το τέλος του ΠΑΣΟΚ»
Την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας εντός των αμέσως προσεχών ημερών, «ει δυνατόν και αύριο», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαιωάννου στη ΝΕΤ, υπενθυμίζοντας ότι εντός του μηνός θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί κρίσιμα νομοσχέδια.

11:25 «Υποχρέωσή μας η κυβέρνηση συνεργασίας»
«Στις επόμενες δύο – τρεις ημέρες είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή, προσθέτοντας: «Ελπίζω να γίνει η μεγάλη υπέρβαση γιατί το θέλει ο κόσμος».

10:42 «Όχι εκλογές πριν την 6η δόση»
Υπέρ της διεξαγωγής εκλογών τάσσεται ο ΛΑΟΣ, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα έχουν προηγουμένως οι εκκρεμότητες της χώρας. Αυτό τόνισε ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης.

10:33 «Συμπόρευση πριν και μετά τις εκλογές»
Την ανάγκη για εθνική ενότητα και πολιτική συναίνεση, όχι μόνο μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά, υπογράμμισε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θ. Σκυλακάκης.

10:06 «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αγνοούν τις εκκλήσεις για συναίνεση»
«Οι Σοσιαλιστές που βρίσκονται στο τιμόνι της Ελλάδας και οι συντηρητικοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρεσβεύουν εναλλακτικά σχέδια για τη σωτηρία του κράτους από την πτώχευση και την προστασία του ευρώ, αγνοούν την έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κρίσης» αναφέρει το Reuters.

09:45 «Επιτακτική ανάγκη η παραίτηση Παπανδρέου»
«Επιτακτική ανάγκη» χαρακτήρισε την παραίτηση του πρωθυπουργού η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, σημειώνοντας ότι πλέον κανείς δεν μπορεί να τον εμπιστευθεί τόσο στο εωτερικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

09:16 «Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από τις ηγεσίες των δύο κομμάτων»
«Ανεύθυνες και επικίνδυνες» χαρακτήρισε τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων ο Γιώργος Φλωρίδης, καταγγέλλοντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας.

02:52 «Δεν θεωρώ ότι πρέπει να μας απασχολήσει θέμα ηγεσίας»
Την άποψη ότι δεν πρέπει να μας απασχολήσει θέμα ηγεσίας στην περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η συμφωνία που επιδιώκει ο πρωθυπουργός, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ANT1.

00:58 «Πίεσε τον Σαμαρά»
Να ασκήσει πιέσεις στο κόμμα της ΝΔ ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να συνεργαστεί για την υλοποίηση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ από τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ.

23:25 «Η παραίτηση του πρωθυπουργού είναι στο τραπέζι»
«Η παραίτηση του πρωθυπουργού είναι στο τραπέζι της συζήτησης για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να κωφεύει», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης, μιλώντας στο MEGA.

22:23 «Νέα κυβέρνηση χωρίς την ΝΔ δεν είναι λύση»
«Ο χρόνος για να στείλει η Ελλάδα ένα μήνυμα σοβαρότητας, αποφασιστικότητας και εθνικής συσπείρωσης τελειώνει την Κυριακή το βράδυ», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο MEGA.

18:54 «Ο πρωθυπουργός δεν έθεσε ως όρο να ηγηθεί της κυβέρνησης»«Ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα για την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συνεργασίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και δη την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου».

17:46 «O Σαμαράς άφησε ανοιχτό το παράθυρο για συνεργασία»
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκλεισε την πόρτα σε κυβέρνηση συνεργασίας.

16.58 Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταβαίνει αύριο το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τη 1.00 το μεσημέρι.

16:44 Εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου έβαλε στο τραπέζι ο Σαμαράς
Εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου πρότεινε και έβαλε στο τραπέζι ο Αντώνης Σαμαράς με τη σημερινή μαρκοσκελέστατη δήλωση του τονίζοντας ότι αυτή είναι η μόνη λύση για να εξασφαλιστεί η ομαλότητα της χώρας. Παράλληλα, άφησε μια χαραμάδα για περαιτέρω συζητήσεις για συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής λέγοντας ότι η αρχική πρόταση της Ν.Δ. για μεταβατική κυβέρνηση υπηρεσιακού τύπου παραμένει στο τραπέζι.

16:30 Επιμένει σε άμεσες εκλογές ο Σαμαράς
«Σκοπός μας είναι η στροφή στην ομαλότητα. Εκλογές. Για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, να αποκαταστήσουμε την εικόνα της και να βγούμε όσο πιο γρήγορα έξω από αυτόν τον εφιάλτη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

15:38 «Πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα μαζί»
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να κάνει μία δεύτερη σκέψη σε ό,τι αφορά τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόταση Γ. Παπανδρέου για κυβέρνηση συνεργασίας.

15:33 Γιατί καθυστερεί η δήλωση Σαμαρά;
Με πυρετώδεις ρυθμούς πραγματοποιούνται οι διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, που προς το παρόν είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθούν, στο «τραπέζι» έχει πέσει το όνομα στελέχους της κεντροδεξίας για την πρωθυπουργία.

14:44 «Εκλογές και μόνο εκλογές»
Για «οπερέτα», έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Απευθυνόμενος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του. Ο Α.Τσίπρας χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «κόμμα, στο οποίο κανείς δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά μόνον για το πώς θα κρατηθεί, ή θα ανελιχθεί, στην εξουσία».

14:22 «Τετ α τετ» Παπανδρέου με Βενιζέλο στη Βουλή
Σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει αυτή την ώρα στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της Κρίσιμης Συνόδου του Eurogroup της Δευτέρας.

14:11 «Κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με ευθύνη του Κ. Παπούλια»
Σε ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σημειώνεται ότι η διαδικασία για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας πρέπει να γίνει με ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

13:29 «Καταδικασμένη η χώρα χωρίς κυβέρνηση συνεργασίας»
Την πεποίθησή του πως χωρίς μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, «η χώρα είναι καταδικασμένη» εξέφρασε ο ευρωβουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

13:15 «Θα συμβάλω στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας»
«Ήρθα για να ενημερώσω τον Πρόεδρο ότι θα συμβάλω καθοριστικά σε κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας» επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου κατά την έξοδο του από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

12:30 «Απαραίτητη εγγύηση η συνεργασία»
«Θα κάνω ότι μπορώ να σχηματιστεί ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας όπως δεσμεύτηκα χθες. Δεν είμαι κολλημένος με τις καρέκλες», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τον διάλογο που είχε με τον Κάρολο Παπούλια, μία μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε από τη Βουλή.

12:15 Θέλουν να σώσουν το «ναυάγιο»
Υπόγειες διεργασίες βουλευτών και των δύο μεγάλων κομμάτων προκειμένου να ξεπεραστεί η εμπλοκή σε επίπεδο κορυφής. Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αμέσως μόλις συνειδητοποιήθηκε ότι η όλη προσπάθεια βαίνει προς ένα ακόμα ναυάγιο άναψαν τα τηλέφωνα μεγάλης μερίδας βουλευτών ενώ για σήμερα το πρωί είχε οριστεί μια πρώτη συνάντηση «με στόχο την διερεύνηση του τοπίου».

11:40 «Αυτά που έγιναν θυμίζουν θέατρο του παραλόγου»
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης ζήτησε καθαρές λύσεις, πάνω από το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον.

11:03 «Ο Παπανδρέου θα παραιτηθεί»
«Θα ήταν επικίνδυνο να μείνει η χώρα χωρίς κυβέρνηση», ανέφερε ο Γ. Μακγριώτης, συμπληρώνοντας ότι είναι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός θα παραιτηθεί.

09:30 «Θα συζητήσουμε, αλλά...»
«Δεν μιλάμε για μια νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για μια νέα κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής που θα στηρίζεται από περισσότερα κόμματα». Αυτό τόνισε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «δεν έχει νόημα» να μπει το κόμμα του σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ.

09:25 «Να βγει η Ελλάδα από Ε.Ε. και Ευρωζώνη»
Αποχώρηση από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά το ΚΚΕ.

08:56 «Θα φταίει ο Σαμαράς αν δεν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας»
Επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Χρήστος Πρωτόπαππας, κατονομάζοντάς τον ως «μοναδικό υπεύθυνο» σε περίπτωση που αποτύχει η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

08:30 Κυβέρνηση υπό τον Βενιζέλο «βλέπει» η Guardian
Δεδομένη θεωρεί την απομάκρυνση Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, η Guardian. Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, η εφημερίδα, επικαλούμενη «καλά πληροφορημένες πηγές», αναφέρει ότι «ο έλληνας πρωθυπουργός πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά θα παραιτηθεί και θα ανοίξει το δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης ‘’ευρείας αποδοχής’’ με επικεφαλής τον νυν υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο, Ευάγγελο Βενιζέλο».

07:51 Καχυποψία στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για τις κινήσεις Παπανδρέου
Μετά από έντονο παρασκήνιο και σειρά μεθοδεύσεων, 153 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδωσαν χθες την ψήφο εμπιστοσύνης όχι στον πρωθυπουργό αλλά στην πρόθεσή του να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία.

Πατήστε εδώ για να δείτε λεπτό προς λεπτό την ψηφοφορία

00:59 Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.
Με 153 ψήφους υπέρ η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. «Όχι» ψήφισαν 145 ενώ απούσες ήταν η Έλσα Παπαδημητρίου και η Μιλένα Αποστολάκη.

00:56 Κυβέρνηση με υπερκομματικό πρωθυπουργό ζητά η Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ντόρα Μπακογιάννη συζητά κυβέρνηση συνεργασίας με υπερκομματικό πρωθυπουργό και ευρεία σύνθεση και όχι όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες της κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή του ΔΗΣΥ και ενδεχομένων του ΛΑΟΣ.

00:45 «Στα τέλη Φεβρουαρίου θα λήξει η θητεία της νέας κυβέρνησης».
Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα είναι ο βίος της νέας κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης, διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή.

00:41 «Ο Παπανδρέου απέδειξε τι σημαίνει ηθική στην πολιτική».
Τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στήριξε μετά την ομιλία του στη Βουλή, ο Χρήστος Παπουτσής: «Αισθάνομαι την ανάγκη μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, να κάνω ένα σχόλιο. Γιατί είναι σπάνιο φαινόμενο να φαίνεται με τόσο καθαρό τρόπο τι σημαίνει ηθική στην πολιτική. Και νομίζω ότι σήμερα η νέα γενιά πήρε μια ελπίδα.

00:35 Σαμαράς: Μόνη λύση οι εκλογές.
Μοναδική λύση χαρακτήρισε τις εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εισερχόμενος στη Βουλή για τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.

00:26 «Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για μια κυβέρνηση που δεν υπάρχει».
Προχωρήστε σε ψήφιση απλής αναλογικής, ώστε οι κυβερνήσεις συνεργασίας να έχουν νωπή λαϊκή εντολή, προέτρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

00:11 «Έρχονται τα αγριότερα μέτρα».
«Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί» ήταν το σχόλιο της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αμέσως μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού.

00:07 Στη νέα κυβέρνηση πρέπει να συμμετέχει η ΝΔ.
Ο κ. πρωθυπουργός δέχθηκε αυτό που έλεγα εδώ και 18 μήνες τόνισε ο Γ. Καρατζαφέρης από το βήμα της Βουλής. «Το βάρος δεν μπορεί να το σηκώσει ένα κόμμα.

23:50 Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο πρωθυπουργός.
Την απόφασή του να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσει ότι θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας.

23:36 Εκλογές μετά την εξασφάλιση της συμφωνίας.
Εάν η χώρα πάει σε εκλογές αυτό θα ήταν καταστροφή για τη χώρα καθώς σ συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου θα ήταν στον αέρα, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρότεινε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. «Δεν αρκεί μια κοινοβουλευτική ομάδα και πλειοψηφία, χρειάζεται μια ευρεία υποστήριξη» είπε χαρακτηριστικά

22:33 Εύσημα Σρέντερ σε Παπανδρέου.
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ επικροτεί τη στάση του έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

22:27 «Κυβέρνηση με συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων».
Συγκρότηση κυβέρνησης με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και όχι τεχνοκρατών και εκλογές μετά την εξασφάλιση της 7ης δόσης τον Φεβρουάριο, πρότεινε στην ομιλία του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

22:15 «Δεν είναι η ώρα για εκλογές αλλά για εθνική συνεννόηση».
Εθνική συνεννόηση ως στρατηγική επιλογή για την έξοδο από την κρίση, με τη διαμόρφωση όρων εθνικής ομοψυχίας, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου γιατί, όπως είπε «η κρίση είναι βαθιά και ο χειμώνας της χώρας θα είναι μακρύς και βαρύς».

22:07 «Προσπάθεια κανιβαλισμού του πρωθυπουργού».
Νηφαλιότητα, ψυχραιμία, ευαισθησία και αίσθηση ευθύνης ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωσταντίνου, μιλώντας στη Βουλή.

21:55 Το σκοτεινό παρασκήνιο κατήγγειλε ο Λαφαζάνης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, κατήγγειλε «το σκοτεινό παρασκήνιο και τα παζαρέματα», για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και για την συγκρότηση κυβέρνησης στηριζόμενης από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία ή και άλλα κόμματα, με στόχο την υπερψήφιση και υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης

21:38 Γιατί καθυστερεί η ομιλία Παπανδρέου. Έντονο παρασκήνιο, διαρκείς διαβουλεύσεις, και παζάρι διαπραγματεύσεων. Αυτή είναι η εικόνα, που εξακολουθεί να επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

21:34 Reuters: «Τα αγόρια της Βοστώνης» συγκρούονται. Με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ για τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου τους αποκάλεσε «τα αγόρια της Βοστώνης», το Reuters κάνει μια αναδρομή στην πορεία τους, αλλά και στην σχέση των δύο ανδρών, από την εποχή που ήταν συγκάτοικοι.

21:25 Καταγγελίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για υπονόμευση του πρωθυπουργού.
Με καταγγελίες για υπονόμευση του Γιώργου Παπανδρέου από οργανωμένα εξωθεσμικά συμφέροντα που βρίσκουν ανταπόκριση και εντός του κυβερνώντος κόμματος, εμφανίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής σειρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση επί της πρότασης για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση.

20:56 «Ή έχει γίνει συνεννόηση ή ο Παπανδρέου θα αιφνιδιάσει», δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία εμφανίστηκε βέβαιη για χρεοκοπία της χώρας και για «νέα πάρα πολύ σκληρά μέτρα».

20:33 «Πρέπει να υπάρξει συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων». Την ανάγκη συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων που θα σώσει, όπως είπε, την πατρίδα, θα βάλει πίσω της την ανασφάλεια και το φόβο και θα φέρει την ελπίδα επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

20:31 Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε από τον Παπανδρέου να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα. «Να προχωρήσει όχι μόνο στην ψήφιση με ευρύτατη πλειοψηφία αλλά και στην εφαρμογή της συμφωνίας των 10 βημάτων όπως τα παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης».

20:22 «Η Ελλάδα δεν τυπώνει δραχμές», διαβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών, μετά από δημοσίευμα του CNN. «Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι μέλος της Ευρωζώνης».

20:15 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, δείχνει να αποδέχεται μία μεταβατική κυβέρνηση μεγαλύτερη διάρκειας, θέτοντας κάποιους όρους, με στόχος «να μην πάει η χώρα σε στάση πληρωμών».

19:56 Τρία σενάρια για την επόμενη ημέρα Παπανδρέου βλέπει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters, και στο βάθος… αδιέξοδο.

19:26 Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η Λ. Κατσέλη στον Γ. Παπανδρέου για τις αστοχίες της τελευταίας εβδομάδας, ενώ για την ψήφο εμπιστοσύνης διευκρίνισε ότι «περιμένω να ακούσω τον πρωθυπουργό για να καθορίσω την στάση μου». Η πρώην υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα δοθεί η 6η δόση ακόμα και αν περάσει η ψήφος εμπιστοσύνης» και ζήτησε άμεσα εκλογές.

19:19 «Αναμένω την ομιλία του πρωθυπουργού».
Αναμένω από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του απόψε στην Βουλή να αποσαφηνίσει πλήρως τις τελικές του αποφάσεις και αυτό ακριβώς θα προσδιορίσει την ψήφο μου, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης.

19:04 «Θα δώσω ψήφο εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας»
Η ψήφος δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι ψήφος εντολή για σχηματισμό άμεσα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, δήλωσε προσερχόμενη στην Βουλή η Βάσω Παπανδρέου.

19:03 Σε εξέλιξη οι ομιλίες βουλευτών στην κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή, στις οκτώ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

18:57 «Πρέπει να καταβληθεί η 6η δόση και να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση»
«Αυτό που χρειάζεται η χώρα τουλάχιστον για το επόμενο 6μηνο είναι μια σταθερή κυβέρνηση που θα παίρνει αποφάσεις» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

18:51 Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος δήλωσε ότι «θα αντιμετωπίσει με επάρκεια τη νέα συμφωνία».

18:27 Σχέδιο για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ευαγ. Βενιζέλο.

Με σκοπό να ξεκαθαρίσει το τοπίο προσέρχεται ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή το βράδυ, σύμφωνα με συνεργάτες του. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να διαβεβαιώσει ότι σκοπεύει να κινήσει άμεσα (τις διαδικασίες για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, διαβεβαιώνοντας ότι θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, για να διευκολύνει τις διαδικασίες.

18:18 Spiegel: Τέλος εποχής για τη δυναστεία Παπανδρέου;

18:03 «Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» ζητά η Σοφία Γιαννακά, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να διευκολύνει την κατάσταση «ακόμα και με την παραίτησή του».

17:55 «Εκλογές άμεσα ή κυβέρνηση εθνικής ευθύνης» «Ζούμε ένα παράδοξο να καλούμεθα να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που έχει πάψει να έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης λίγο πριν εισέλθει στη Βουλή.

17:43 Προετοιμασμένη η Ευρωζώνη για έξοδο της Ελλάδας. Το Βερολίνο καλεί «να βρεθεί σύντομα λύση στην Ελλάδα αλλιώς στον αέρα η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου».

17:41 Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης η Α. Γκερέκου. «Ναι στην σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άμεσες διεργασίες για την κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, ψήφιση της δανειακής σύμβασης, εκταμίευση της έκτης δόσης και καθορισμός εύλογου χρονοδιαγράμματος για εθνικές εκλογές». Αυτό ζητά σε γραπτή δήλωσή της, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου.

17:37 Το ευρώ «είναι πιο σημαντικό από την Ελλάδα». O Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι το ευρώ είναι «πιο σημαντικό» από τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι είναι «σημαντικό» η χώρα αυτή να διατηρήσει το ενιαίο νόμισμα και να αποφευχθεί μια πτώχευση.

17:07 Έκκληση Ομπάμα από τη G20 για την αντιμετώπιση της κρίσης, «Το ελληνικό δημοψήφισμα προκάλεσε αναστάτωση».

16:48 Δεν θα μετάσχει στην ψηφοφορία ο Ανδρουλάκης και δηλώνει ότι «Μπορεί να αποδειχθεί παρωδία».

16:38 Μέχρι τον Δεκέμβριο τα ταμειακά διαθέσιμα. Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τον Δεκέμβριο, είπε ο κ. Βενιζέλος υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν έσοδα και δεν θα σημειώνονται λευκές απεργίες, απεργίες ή καταλήψεις.

15:57 «Η δανειακή σύμβαση δεν συνδέεται με την έκτη δόση. Η συζήτηση στη Βουλή αφορά το εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ», εκτιμά ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης

15:23 Έκκληση Ρομπάι-Μπαρόζο για εθνική συναίνεση και ψήφιση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου

15:05 Χ. Πρωτόπαπας: «Από αύριο η διαδικασία για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι εάν δεν εξασφαλιστεί η ψήφος εμπιστοσύνης είναι στον «αέρα» μισθοί και συντάξεις.

14:54 WSJ: «Ο Λ. Παπαδήμος πιθανότερος διάδοχος του Παπανδρέου». Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ο Σαμαράς δεν θα ήταν αντίθετος».

14.43 Να υπερψηφιστεί σήμερα η κυβέρνηση και στη συνέχεια να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, ζήτησε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

14:26 Α. Λοβέρδος: Δεν έχω θέση μέσα σε διεργασίες. Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητά ο υπουργός Υγείας.

14:21 Η άτακτη χρεοκοπία είναι πραγματικός κίνδυνος, επεσήμανε σε ομιλία του στη Βουδαπέστη ο Τζορτζ Σόρος.

14:01 Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Θόδωρος Σκυλακάκης υπό τη «σκιά» της άτακτης χρεοκοπίας. Κατηγόρησε τους Γ. Παπανδρέου και Α.Σαμαρά ότι: «Ουδείς εκ των δύο συναισθάνεται τις ευθύνες του έναντι της χώρας».

13:43 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέλουν μεταβατική κυβέρνηση. Πιέζουν για να φύγει ο Παπανδρέου.

13:40 Τηλεφωνικές συνομιλίες Βενιζέλου με Γιούνκερ, Ρεν, Σόιμπλε. Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε το σχέδιο δέκα σημείων.

13:35 Εάν η προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν προχωρήσει, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπέγραψαν χθες non paper που καλούσε τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προχωρήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση είναι έτοιμοι να «ξεπαγώσουν» την πρωτοβουλία τους, διαμήνυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός.

13.05 Να αλλάξουν συμπεριφορά για να δει ο τόπος προκοπή, ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης από Σαμαρά και Παπανδρέου, τους οποίους για ακόμα μια φορά αποκάλεσε «παιδιά της Βοστόνης».

12:34 Καθαρές λύσεις πρότεινε ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας την ανάγκη για μια κυβέρνηση μεταβατικού χαρακτήρα.

12:23 Για «απίστευτη ανευθυνότητα» κατηγόρησε τους Γ. Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

12:12 Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μετά να προκηρυχθούν εκλογές ζήτησε ουσιαστικά ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση περί δημοψηφίσματος πέτυχε μερικώς τη συναίνεση. «Πιστεύω ότι το βράδυ όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πράξουμε το βράδυ στο καθήκον μας και αμέσως μετά θα πάμε σε εκλογές. Μέλημα μας η σωτηρία της πατρίδας» δήλωσε.

11:30 «Δε δέχομαι εκβιασμούς», ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς. «Εγώ την υπέρβαση μου την έκανα αποδείχθηκε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον Γ. Παπανδρέου είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του» είπε στο γραφείο του στην Βουλή χθες βράδυ.

11:19 Δεν θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση ο Π. Καμμένος. Διαφοροποιείται από τη γραμμή Σαμαρά.

11:03 Θα απέχει από την ψηφοφορία η Έλσα Παπαδημητρίου αν και αρχικά είχε αποφασίσει να υπερψηφίσει τη κυβέρνηση.

10:51 «Πυρά» από Γ. ΜΙχελάκη στον πρωθυπουργό: «Γαντζωμένος σε ένα αυτοκίνητο που πάει στο γκρεμό».

10:37 «Μεταβατική κυβέρνηση εντός της βδομάδας». Ο Κώστας Γείτονας δηλώνει ότι ο Παπανδρέου δεν θέτει όρο να είναι πρωθυπουργός.

09:34 «Νομίζουμε ότι είμαστε σε προηγούμενο στάδιο. Μας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα», δήλωσε ο Τηλέμαχος Χυτήρης κατηγορώντας ανοιχτά τον πρωθυπουργό για «αδράνεια» όσον αφορά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Τόνισε δε ότι στη νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.

09:28 Την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί καθώς έχει χάσει την  πραγματική δεδηλωμένη, όπως είπε. 

09:23 «Λάθος» χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, προσθέτοντας πως κόστισε σε αξιοπιστία.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου