12/12/11

Ξέρετε κύριε Στεφανόπουλε ποιον εξυπηρετεί να μην γίνουν εκλογές;

Ανοίγεις την Καθημερινή της Κυριακής και διαβάζεις βαρυσήμαντο άρθρο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου στο οποίο γράφει, πως η χώρα αυτή την στιγμή δεν χρειάζεται εκλογές αλλά μία κυβέρνηση με ικανότητες και γνώση, που θα εργασθεί για να βγάλει την χώρα έξω από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει, ενώ στην συνέχεια αναφέρει πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι άλλη από αυτή του κυρίου Λουκά Παπαδήμου.
Διαβάζεις το άρθρο, το ξαναδιαβάζεις και προσπαθείς να καταλάβεις που αποσκοπεί αυτή η παρέμβαση του πρώην Προέδρου και ειλικρινά είναι δύσκολο να σκεφτείς κάτι...

Ο κύριος Στεφανόπουλος διετέλεσε 10 χρόνια Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και κατά την διάρκεια της θητείας του, οι παρεμβάσεις του έπιαναν πάντα τον σφυγμό του κόσμου, καθιστώντας τον μάλιστα έναν από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς άνδρες.
Αυτή τη φορά τι έπαθε...;
Γιατί η φωνή του κυρίου Στεφανόπουλου, έρχεται να προστεθεί στις φωνές των περισσοτέρων πολιτικών, που ζητούν αναβολή των εκλογών, δείχνοντας και ο ίδιος την ίδια αδυναμία να καταλάβει το προφανές, ότι η παρούσα Βουλή δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει τα μέτρα που λαμβάνει.
Δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση για κανένα ψαλίδισμα εισοδημάτων, κοινωνικών παροχών, όταν η παρούσα Βουλή έχει διαμορφωθεί κάτω από το σύνθημα "Λεφτά υπάρχουν".
Διαβάζεις στον τίτλο του άρθρου του πρώην Προέδρου "Οι έκλογές δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας", λες και η χώρα είναι κάτι διαφορετικό από τον λαό της, λες και η χώρα πρόκειται να ευημερήσει με έναν εξαθλιωμένο λαό.
Από πότε κύριε Πρόεδρε η ελεύθερη έκφραση της λαϊκής βούλησης αποτελεί πρόβλημα για την χώρα;
Από πότε κύριε Πρόεδρε η δημοκρατία μας έγινε δημοκρατία "a la carte", και όποτε μας βολεύει "ας μιλήσει ο κυρίαρχος λαός" ενώ όποτε νομίζουμε ότι η ετυμηγορία του λαού δεν θα μας αρέσει θεωρούμε ότι ελεύθερη έκφραση της βούλησής του είναι περιττή χαρακτηρίζοντας την κομψώς μη εξυπηρετική.
Γιατί σας διαφεύγει κύριε Στεφανόπουλε ότι οι εκλογές εξυπηρετούν τα συμφέροντα του λαού και της δημοκρατίας, της οποίας εσείς είχατε την τιμή να είστε 10 χρόνια Πρόεδρος;
Ξέρετε κύριε Στεφανόπουλε ποιους δεν εξυπηρετούν οι εκλογές;
Τα στελέχή της κυβέρνησης Παπα(δρέου)δήμου, τα οποία εσείς χαρακτηρίζετε σαν άτομα με ικανότητα και γνώση, όταν η μόνη ικανότητα που έχουν αποδεδειγμένα δείξει ότι διαθέτουν είναι αυτή στο κατα συρροήν ψεύδος και παραπλάνηση του Ελληνικού λαού, και τα κόμματα που στηρίζουν αυτήν την μη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, δεν εξυπηρετούν οι εκλογές.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι όλοι αυτοί το γνώρίζουν, ότι έτσι και γίνουν εκλογές και έχουν το θράσος να κατέβουν υποψήφιοι δεν θα βρούν ούτε την δική τους ψήφο και είναι λογικό να θέλουν να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία.
Εσείς όμως ποιο λόγο έχετε να τους υποστηρίζετε και να αμαυρώνετε με αυτόν τον τρόπο και την δική σας πολιτική σταδιοδρομία...;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου