28/1/12

«Εν ανάγκη βάλτε έναν κομισάριο» λέει Γερμανός βουλευτής


Χωρίς το «αγκάθι» της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Συμβούλιο της ΕΕ τη Δευτέρα. Οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες θα επικεντρωθούν στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο και στις πολιτικές οικονομικής ανάπτυξης. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η Ελλάδα δεν θα είναι στην ατζέντα του...

Συμβουλίου, εξηγούσε χθες στο Βερολίνο ανώτατος παράγοντας της Καγκελαρίας. Η έκθεση της τρόικας δεν θα είναι έτοιμη για να υποβληθεί στο Συμβούλιο της Δευτέρας και αναβάλλεται τώρα για τα «τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου». Για τον λόγο αυτόν και δεν συμπεριελήφθη το θέμα «Ελλάδα» στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου.
«Η Ελλάδα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα», είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CDU Φόλκερ Κάουντερ στο «Spiegel online». «Λεφτά θα υπάρξουν μόνο με μια σφιχτή διακυβέρνηση της χώρας - εν ανάγκη με την εγκατάσταση ενός κρατικού κομισάριου εκ μέρους της ΕΕ και της ευρωζώνης». Παρά τα πακέτα βοήθειας των εταίρων και του ΔΝΤ, υπήρξαν «ελάχιστες βελτιώσεις» στην ίδια τη χώρα. Για τον λόγο αυτόν «δεν μπορούμε να δίνουμε μόνο λεφτά χωρίς να αλλάζει τίποτα». Ο Κάουντερ είναι γνωστός για τις «ωμές» τοποθετήσεις του και δέχεται ακόμη κριτική για τη ρήση του «σήμερα όλη η Ευρώπη μιλάει γερμανικά». Αλλά ο τόνος των νέων δηλώσεων απηχεί το κλίμα εξάντλησης της υπομονής με την Ελλάδα, που εμπεδώνεται σταδιακά.

Πηγή: http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_7941.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου