30/3/12

Τουρκία: 10% της ενέργειας από πυρηνικά μέχρι το 2030


Το δικαίωμα όλων των χωρών να κάνουν χρήση της πυρηνικής ενέργειας στήριξε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια, που διεξήχθη στη Νότια Κορέα.
«Ως χώρα που επιθυμεί να εφαρμόσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, η Τουρκία στηρίζει το δικαίωμα όλων των χωρών που έχουν εκπληρώσει τις διεθνείς τους υποχρεώσεις για την αποδοτική χρήση της πυρηνικής ενέργειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Παράλληλα, τόνισε ότι...
η πυρηνική τρομοκρατία είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια ασφάλεια και τα κράτη πρέπει να αναλάβουν κοινή δράση για να αντιμετωπίσουν την απειλή.
Επιπλέον, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο πυρηνικό πρόγραμμα που ξεκίνησε η Τουρκία, με στόχο την ικανοποίηση των ενεργειακών της αναγκών.
«Στόχος μας είναι μέχρι το 2030 η πυρηνική ενέργεια να καλύπτει το 10% της ηλεκτροπαραγωγής», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του συμμορφώνεται με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες και τις αρχές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

Πηγή: http://www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου