22/3/12

Οι "τυφλοί" δεν δικαιολογούν την σημερινή κατάσταση

Τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ, κάνει πάταγο το θέμα με τα νησιά των "τυφλών", και γενικότερα οι περιπτώσεις των ανθρώπων, που εισέπραταν χωρίς να το δικαιούνται επιδόματα πρόνοιας, επιβαρύνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα ήδη υπερχρεωμένα ασφαλιστικά ταμεία.
Η αλήθεια είναι, πως...
όσο περισσότερο συνειδητοποιείς την έκταση των περιπτώσεων αγανακτείς και εξανίστασαι ακόμα περισσότερο, ειδικά την στιγμή, που εσύ ούτε κανένα επίδομα έχεις πάρει, ούτε τίποτα έφαγες, αλλά βρίσκεσαι και από πάνω με κομμένο μισθό ή μειωμένη σύνταξη επειδή τα ταμεία δεν αντέξαν στο άρμεγμα που τους επιβάλλονταν χρόνια τώρα.
Από την άλλη μεριά όμως, αγανακτώ και με τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους και τους τηλεσχολιστές παντός τύπου, που κάνουν, ότι ξαφνικά ανακάλυψαν την Αμερική και όχι μόνο αυτό, αλλά βρήκαν και την ευκαιρία να επιβεβαίωσουν το αμίμητο ρητό του κυρίου Πάγκαλου "...μαζί τα φάγαμε..." ή αρκετοί από αυτούς προχωρησαν ακόμα ένα βήμα και βρωντοφωνάξαν να για ποιο λόγο μπήκαμε στο μνημόνιο, καταδεικνύοντας τους "τυφλούς" πλέον ως τους κυρίους υπεύθυνους.
Λυπάμαι όμως κύριοι, που θα σας απογοητεύσω, αλλά δυστυχώς για εσάς δεν πείθετε και δεν πείθετε, γιατί δεν γίνετε πλεόν να φορτώνετε την ανικανότητα σας στην διάθεση του άλλου να κλέψει.
Όταν οικοδομείτε ένα κράτος και δεν μπορείτε να το κάνετε να λειτουργεί στοιχειωδώς σωστά, δηλαδή να ξέρει που δίνει λεφτά και για ποιο ακριβώς λόγο και επιπλέον όταν κάποιος πάει να το κλέψει και να πάρει κάτι που δεν δικαιούται, αυτόματα την ίδια ακριβώς στιγμή να διώκεται, τότε δεν μπορείτε κρύβετε τις ευθύνες σας και εν προκειμένω την ανικανότητα σας πίσω από το γιατί πάει ο "τυφλός" να κλέψει το κράτος.
Επιπρόσθετα επειδή είστε ανίκανοι να φτιάξετε ένα σωστό κράτος δικαίου, δεν δικαιολογείστε να παραδίδετε τη χώρα μέσα από το μνημόνιο στους ξένους για να φτιάξουν αυτοί ότι τους βολεύει σύμφωνα με τα συμφέροντα τους.
Τη δική σας την "δουλειά", την οποία εσείς την κάνατε να μοιάζει με δουλειά, ξεχνώντας ότι είναι υπηρεσία και διάθεση για προσφορά στην πατρίδα και στους ανθρώπους της και για την οποία φροντίσατε να χρυσοπληρώνεστε κιόλας, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να την κάνουν χωρίς καμία διάθεση πλουτισμού, με όραμα και με σχέδιο.
Αλλά επειδή τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντά σας μεγαλύτερα, κρατήσατε την κάστα σας κλειστή και επειδή δεν μπορούσατε να διορθώσετε όλα τα στραβά που είχατε φτιάξει φωνάξατε τους ξένους να σας λύσουν τα προβλήματα με αντάλλαγμα τα προνόμιά σας
Οι τυφλοί, όμως αγαπητοί κύριοι, δεν δικαιολογούν την σημερινή κατάσταση και το χειρότερο για σας είναι ότι ο κόσμος πλέον το ξέρει και θα σας το αποδείξει στις επερχόμενες εκλογές.

2 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω απόλυτα στο γεγονώς ότι οι "τυφλοί" (με την έννοια όσων παρανόμως εισέπραττα οποιαδήποτε πλεονεκτήματα από το κράτος) δεν μας οδήγησαν στον γκρεμό. Άλλωστε -για να κάνουμε και λίγο χιούμορ- αυτοί δεν βλέπανε που πήγαιναν. Και προφανώς χρησιμοποιούνται ως εξιλαστήρια θύματα (όπως και πολλοί άλλοι) από τους πολιτικούς, τους διεφθαρμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ κλπ. Δυστυχώς όμως οι περιπτώσεις αυτές καταδεικνύουν την παθογένεια της ελληνικής νοοτροπίας και κοινωνίας. Δυστυχώς, όσο και ευθύνη να έχουν οι πολιτικοί μας γι' αυτήν την παθογένεα, δεν παύουμε να έχουμε ευθύνη κι εμείς. Διότι αν αθροίσουμε όλες τις μικρές παθογένειες (παράνομα επιδόματα, παράνομες συντάξεις νεκρών, μη απόδοση ΦΠΑ, κομματικές προσλήψεις και πολλά άλλα) θα δούμε ότι εν τέλει τείνουμε να επιβεβαιώσουμε τον Πάγκαλο ότι "μαζί τα φάγαμε", έστω κι αν σε αυτό το μεγάλο τραπέζι που είχε στηθεί εμείς τρώγαμε φασολάδα, ελιές και τσιπουράκι ενώ οι κατά τόπους "Πάγκαλοι" στουμπωνόταν με αστακους, χαβιάρια και Dom Perignon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω παρατήρησα εκ των υστέρων ότι μές στην βιασύνη μου έκανα κάτι ανορθογραφίες, μα κάτι ανορθογραφίες.....

      Διαγραφή