11/4/12

Χρήματα στα κόμματα, θυσίες για τους πολίτες


Επιστολή στην Κομισιόν για το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων στην Ελλάδα, έστειλε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων. Διαβάστε τι καταγγέλλει
Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφτασε το θέμα της χρηματοδότησης των ελληνικών κομμάτων, με παρέμβαση του επικεφαλής των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ.
Ο κ. Φερχόφστατ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επικρίνει την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας από την ελληνική Βουλή και θέτει βασικά ερωτήματα, για το γεγονός ότι τα κόμματα που ευθύνονται για την κρίση θα χρηματοδοτηθούν ενόψει εκλογών
Συγκεκριμένα ρωτά...
"επί ποία βάση τα δύο βασικά πολιτικά κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, μπορούν να λαμβάνουν ενίσχυση με επιβάρυνση των φορολογουμένων".
Σημειώνει ακόμα το αυτονόητο, ότι δηλαδή  θα ήταν δικαιότερο τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες, να εφαρμοστούν στους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα.
Μάλιστα, επισημαίνει ότι την ώρα που τα κόμματα παίρνουν μεγάλα ποσά, πολλοί από τους πολίτες αντιμετωπίζουν την ανεργία και τη δραστική μείωση του εισοδήματός τους.
Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων σημειώνει επίσης ότι η ενίσχυση θα δώσει "τεράστιο πλεονέκτημα στα βασικά κόμματα τα οποία είναι ήδη υπερχρεωμένα" και προσθέτει ότι από τη στιγμή που τα 29 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση των τραπεζών στις οποίες τα δύο βασικά κόμματα είναι εκτεθειμένα, τίθεται θέμα για το κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτό να ζητηθεί από τους ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου