17/4/12

Οι δανειολήπτες της Αχαϊκής "χτίζουν" την άμυνά τους

Σε μια προσπάθεια να καταστήσουν ευρύτερα γνωστά τα τεράστια προβλήματα που τους προκάλεσαν οι ραγδαίες εξελίξεις στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, οι δανειολήπτες της Αχαϊκής διοργανώνουν συγκέντρωση αύριο, Τετάρτη του Πάσχα, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο "Αστήρ" της Πάτρας, η οποία φιλοδοξούν ν' αποτελέσει το πρώτο καθοριστικό βήμα για τη...
σύσταση Συλλόγου Δανειοληπτών της Αχαϊκής, μια ιδέα που άρχισαν από μέρες να επεξεργάζονται 34 δανειολήπτες, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλ. Μαρλαφέκα, και με τη συνδρομή των γνωστών δικηγόρων της Πάτρας Ανδρ. Γούναρη και Δημ. Τσαούσογλου.
Μάλιστα, για την καλύτερη προετοιμασία της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το απόγευμα, μια άτυπη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Αχαΐας.
Υπενθυμίζεται ότι περίπου 3.500-4.000 δανειολήπτες επαγγελματίες της Πάτρας έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης, εξαιτίας των παρενεργειών που προκάλεσε η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Αχαϊκής από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και η υπαγωγή της στο καθεστώς της εκκαθάρισης. Κι αυτό διότι η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε ανάδοχος μόνο σε ό,τι αφορά το σκέλος των καταθέσεων, ενώ το μέλλον των δανείων της Αχαϊκής παραμένει πλήρως ασαφές και άδηλο.
Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, στοιχειώδους ανασύνταξης και αυτοάμυνάς τους, προκειμένου να κρατηθούν όρθιοι, στις ούτως ή άλλως εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα, αναλαμβάνουν εκστρατεία ευρείας ενημέρωσης των αρμοδίων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, απαιτώντας να ακουστούν με ευαισθησία, καθώς αποτελούν, όπως υποστηρίζουν, τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας.
Το "σενάριο-εφιάλτης"Κατά πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα απέρριψε την ανάληψη των δανείων, με το επιχείρημα ότι "εμείς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα δικά μας, θα πάρουμε κι άλλα;".
Σχολιάζοντας, μάλιστα, την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί, σχετικά με μια αγγλική εισπρακτική εταιρεία, που διαθέτει τα κεφάλαια να αγοράσει τα δάνεια της Αχαϊκής, κάποιοι από τους δανειολήπτες μιλούν για "σενάριο-εφιάλτη", αφού, αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, η εταιρεία αυτή θα κάνει τα δάνεια "απαιτητά αύριο το πρωί".
"Όσοι έχουν δανειοδοτηθεί με οποιαδήποτε μορφή δανείου από την Αχαϊκή κινδυνεύουν με λουκέτο", δήλωσε χαρακτηριστικά στο attacktv.gr ο επιχειρηματίας Αντ. Προσκυνητόπουλος.
Παρατήρησε δε πως αυτή τη στιγμή -εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης- όλες οι τράπεζες κάνουν διευκολύνσεις στους πελάτες τους, με βάση τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία του καθενός, και δεν είναι δυνατόν να εξαιρούνται από τον κανόνα αυτό επιλεκτικά μόνον οι δανειολήπτες των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών που τέθηκαν υπό εκκαθάριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου