9/6/12

Έκκληση σε Ράιχενμπαχ για χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ


Το κατάντημα μιας ανεξάρτητης χώρας
Με επιστολή τους στον επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, πέντε φορείς από τον χώρο του φαρμάκου απευθύνουν έκκληση να διατεθεί στον Οργανισμό 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές του δεσμεύσεις.
Την επιστολή υπογράφουν οι...
πρόεδροι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας (ΣΦΕΕ) κ. Κων. Φρουζής, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θ. Αμπατζόγλου, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κ. Δ. Δέμος, της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ) κ. Μ. Κάτσαρης και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φαρμακαποθηκαρίων κ. Α. Γαλανόπουλος.
Να σημειωθεί πως τα φάρμακα υψηλού κόστους για σοβαρές ασθένειες θα χορηγούνται στο εξής και από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων όλης της χώρας παράλληλα με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Παρόλαυτα, οι ασθενείς θα πρέπει έγκαιρα να ειδοποιούν τα φαρμακεία των νοσοκομείων ώστε να γίνεται η παραγγελία των φαρμάκων τους.
Σημειώνεται ότι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προστίθενται άλλα πέντε, τα οποία λειτουργούν στις Μονάδες Υγείας Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Περιστερίου και Χαλανδρίου, ενώ ολοκληρώνονται άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης των φαρμακείων των Μονάδων Υγείας Αλεξάνδρας και Τούμπας Θεσσαλονίκης.
Η κατάσταση, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, έχει ομαλοποιηθεί όσον αφορά τη χορήγηση φαρμάκων για ειδικές παθήσεις και συνολικά έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 5.000 ασφαλισμένοι.
Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους συγκεκριμένους ασθενείς να επικοινωνούν με την τηλεφωνική γραμμή 184 προκειμένου να ενημερώνονται για τα σημεία από τα οποία θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου