25/7/12

11χρονος ταξίδεψε Μάντσεστερ-Ρώμη χωρίς διαβατήριο ή κάρτα επιβίβασης!


Εξέθεσε τους υπεύθυνους του τομέα ασφαλείας
Με κατακόκκινα μαλλιά και φορώντας μια μπλούζα με τον Spiderman και τζιν, ο 11χρονος Μάικ, με άνεση που θα ζήλευε κάθε επίδοξος λαθρεπιβάτης, κατάφερε το απόγευμα της Τρίτης να περάσει τους ελέγχους στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και, χωρίς να κρατά στα χέρια του διαβατήριο ή κάρτα επιβίβασης, μπήκε σε αεροσκάφος με προορισμό τη Ρώμη...


Αν ο μικρός δεν αισθανόταν άσχημα κατά τη διάρκεια της πτήσης, τότε σήμερα θα κυκλοφορούσε στην ιταλική πρωτεύουσα και θα απολάμβανε τα γνωστά χειροποίητα παγωτά της Ρώμης.

Όμως, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του κι έτσι, λίγο πριν φτάσει το αεροσκάφος στον προορισμό του, ο 11χρονος ένιωσε έντονη ζαλάδα κι έτρεξε στην τουαλέτα, γεγονός που παρακίνησε την αεροσυνοδό να σπεύσει να τον βοηθήσει. Αφού τον φρόντισε, τον ρώτησε που είναι οι γονείς του, χωρίς να λάβει απάντηση κι όταν του ζήτησε τα στοιχεία του, πάλι ο ανήλικος δεν της μίλησε.

Αντιλαμβανόμενοι ότι είχαν ένα λαθρεπιβάτη μαζί τους, τα μέλη του εναέριου προσωπικού ειδοποίησαν τον κυβερνήτη, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με τον αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

Οι αστυνομικοί που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο, κατάφεραν να εκμαιεύσουν πληροφορίες από τον Μάικ, ο οποίος όπως φαίνεται τσακώθηκε με τους γονείς του για τους βαθμούς του και έτσι θέλησε να τους δώσει ένα μάθημα με αυτό τον τρόπο...

Αφού ειδοποιήθηκαν οι γονείς του, ο μικρός λαθρεπιβάτης επέστρεψε στη Βρετανία, όπου η μητέρα του τον υποδέχθηκε με δάκρυα στα μάτια, ευχαριστώντας τις ιταλικές αρχές. Ωστόσο, το ευτυχές τέλος σε αυτή την υπόθεση φαίνεται να έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους υπευθύνους ασφάλειας του αεροδρομίου του Μάντσεστερ, δύο ημέρες μάλιστα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μάντσεστερ δήλωσε στον Independent ότι ερευνάται η υπόθεση από τις αρχές, ενώ «είναι σαφές ότι δεν ελέγχθηκε σωστά ο 11χρονος», παρότι «πέρασε από τον ανιχνευτή μετάλλων για να μεταβεί στο αεροσκάφος».

Όλα αυτά, την ώρα που τα κενά ασφαλείας στο Λονδίνο προκαλούν ανησυχία και έντονες αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης και των διοργανωτών.

Πηγή: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου