25/7/12

Δεν έφτιαξαν πισίνα αλλά... συντριβάνι στις φυλακές Κορυδαλλού λέει το υπουργείο


Ως διακοσμητικό συντριβάνι το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει κατασκευή που επιτρέπει στο νερό να τρέχει σαν καταρράκτης και η οποία κατασκευάστηκε από τους κρατούμενους περιγράφει στο πόρισμα του του υπουργείο Δικαιοσύνης την πισίνα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στο πόρισμα που συντάχθηκε μετά την «επίσκεψη» στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού, τεχνικού κλιμακίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, περιγράφεται λεπτομερώς ο επίμαχος χώρος για τον οποίο τόσος λόγος έγινε τις τελευταίες ημέρες....


Σε αυτό αναφέρεται ότι στην είσοδο της αυλής υπάρχει διακοσμητικός βράχος «εν είδη καταρράκτη» από τον οποίο ξεκινά η ροή του νερού, η οποία μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου αυλακιού «επενδυμένου με πέτρα» καταλήγει σε «κατασκευή συλλογής νερού ορθογωνικού σχήματος, εξωτερικών διαστάσεων 7,38 Χ 4,17».

Φυσικά, η «κατασκευή συλλογής νερού», όπως αναφέρεται στο πόρισμα, είναι εσωτερικά επενδεδυμένη με πλακίδια και με εσωτερικά επιτοίχιο φωτισμό!

Οσο για το βάθος του «συντριβανιού»; Αυτό φθάνει ακόμη και τα δύο μέτρα! Διευκρινίζεται, μάλιστα, ότι το βάθος της εν λόγω κατασκευής είναι κλιμακωτό: Το πιο ρηχό τμήμα της επιφάνειάς του έχει βάθος 0,70 εκατοστά, το... μεσαίο 1, εκατοστά, ενώ το πιο βαθύ, εμβαδού 3,28 Χ 4,17 μέτρων, έχει βάθος δύο μέτρα!

Στη δεξαμενή νερού έχει τοποθετηθεί αντλία, η οποία μεταφέρει το νερό στον διακοσμητικό βράχο και το νερό επανέρχεται με φυσική ροή.

Τονίζεται, πάντως, ότι κατά την αυτοψία δεν διαπιστώθηκε ότι εν λόγω δεξαμενή δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία πισίνας, όπως πρόσβαση, μηχανισμός καθαρισμού και περιμετρική αποστράγγιση υπερχείλισης.

Στο πόρισμα αναφέρεται, επίσης, ότι στο χώρο έχει τοποθετηθεί προκατασκευασμένη ψησταριά, ενώ περιμετρικά του κήπου έχουν κατασκευασθεί κλουβιά με διάφορα είδη πτηνών, καθώς και ότι έχει κατασκευασθεί και ένα μικρό περιβόλι.

Το πόρισμα παραδόθηκε στη διενεργούσα την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που έχει διατάξει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κατασκευής των επίμαχων εγκαταστάσεων, η νομιμότητα και ο τρόπος χρηματοδότησής τους.

Ακόμη, από το υπουργείο Δικαιοσύνης δόθηκε η εντολή στην εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική» να αφαιρεθούν αμέσως τα επίμαχα κτίσματα, τα οποία «δεν συνάδουν με τη λειτουργία των φυλακών», ενώ παράλληλα διατάχθηκε «η άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας προς αποφυγή ατυχημάτων».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στον αρμόδιο εισαγγελέα που παρενέβη προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση, έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι ουδέποτε είχε ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετική άδεια ή είχε γίνει λόγος για την κατασκευή των επίμαχων έργων, αλλά ούτε είχε εγκριθεί σχετική πίστωση.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ρωτήθηκε σχετικά για το θέμα ο αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου των Φυλακών, Αντώνης Αραβαντινός, είχε αναφέρει ότι η εν λόγω κατασκευή αποτελεί... χώρο για να μαζεύουν το νερό ενώ το μπάρμπεκιου το είχαν για την περίπτωση της... Τσικνοπέμπτης.

Πηγή: http://www.iefimerida.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου