24/7/12

Θοδωρής, ο επενδυτής!


Μπορεί οι  επιχειρήσεις να κατεβάζουν ρολά, μπορεί τα καταστήματα να βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο, μπορεί να χάνονται καθημερινά δεκάδες θέσεις εργασίας, υπάρχουν όμως και «καλά» νέα. Έγινε μια επένδυση στη Ρόδο. Η επένδυση του Θοδωρή!!!!
 Τη μεγάλη αυτή επενδυτική επιτυχία  την περιγράφει στις επόμενες γραμμές, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, ο καλός φίλος και φανατικός αναγνώστης του blog , Γιώργος Χατζημάρκος:

« Η επένδυση του Θοδωρή, έκανε το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο για το fast track των επενδύσεων να μοιάζει μεσαιωνικό σύγγραμμα. Ο Θοδωρής μόλις άνοιξε μία καντίνα στην παραλία Ζέφυρος. Υπέγραψε δε και συμβόλαιο μίσθωσης του χώρου στο οποίο όπως αναφέρει και στον τίτλο του θα εγκαταστήσει κινητή τροχήλατη καντίνα.

Το γεγονός ότι η νομοθεσία προβλέπει πολύ συγκεκριμένη διαδικασία αδειοδότησης των τροχήλατων καντινών και ο Θοδωρής δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα από αυτά που προβλέπει ο νόμος (ν.3377/2005) και τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα που έχουν κατ’ εξουσιοδότηση εκδοθεί, δεν ενδιαφέρει και δεν ανησυχεί κανένα.

Το ερώτημα αν ο Θοδωρής πληροί τις προϋποθέσεις για την έκδοση της αντίστοιχης αδείας, επίσης δεν απασχολεί κανένα. Γιατί άλλωστε να ενδιαφερθεί κάποιος για αυτή την ασήμαντη τεχνική λεπτομέρεια ? Εδώ δημιουργήθηκε μία ολόκληρη θέση εργασίας. Του Θοδωρή. Ο Θοδωρής μάλιστα κατάφερε (!) να ηλεκτροδοτηθεί, επίσης σε χρόνο ρεκόρ.

Η ΔΕΗ με διαδικασίες super turbo fast track προχώρησε στην ηλεκτροδότηση της μη αδειοδοτημένης δραστηριότητας του Θοδωρή σε χρόνο που δεν έχει επιτύχει κανένας επενδυτής σε αυτή τη χώρα, ανεξαρτήτως ύψους επενδύσεων.

Πώς το πέτυχε αυτό ο Θοδωρής, μόνο ό ίδιος ξέρει. Ο ίδιος και η μαγική ατζέντα με τις τηλεφωνικές του επαφές. Λέτε να μπορούσε να μιλήσει αυτή η ατζέντα ? Δήμος, Πολεοδομία, ΔΕΗ, Δημοτική Αστυνομία, Διεύθυνση Εμπορίου, οι πάντες υπέκυψαν στην απαίτηση των καιρών για διευκόλυνση των επενδύσεων. Κάνεις λίγο τα στραβά μάτια και να το θαύμα. Η θέση εργασίας του Θοδωρή.

Έμαθα για τις τοποθετήσεις Γενικών Γραμματέων στα Υπουργεία. Από την πολύ προσεκτική μελέτη των ονομάτων που ανακοινώθηκαν, παρατήρησα ότι λείπει ένα όνομα. Του Θοδωρή. Είναι να απορείς πώς ένα κράτος που έχει καταστραφεί από την γραφειοκρατία δεν αντιλαμβάνεται την πλέον αφοπλιστική πραγματικότητα. Ότι δηλαδή πρέπει να αξιοποιείς σε θέσεις κλειδιά αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν φέρει αποτελέσματα και έχουν δείξει στην πράξη πως μπορούν να χτυπήσουν αποτελεσματικά το τέρας.

Χωρίς Θοδωρή στο κυβερνητικό σχήμα, η αισιοδοξία μας για ένα αύριο με σύγχρονη δημόσια διοίκηση δεν εδράζεται γερά. Μόνο ο Θοδωρής μπορεί να μας εγγυηθεί ότι η κρατική μηχανή θα λειτουργήσει με ταχύτητα. Για διαφάνεια δεν εγγυούμαστε αλλά τι να την κάνεις την διαφάνεια μπροστά στην σωτηρία της χώρας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.».

ΥΓ: Η μικρή διδακτική ιστορία του επενδυτή Θοδωρή από τη Ρόδο, νομίζω πείθει για ένα πράγμα. Η Ελλάδα της καντίνας, του λουκάνικου και της σαγιονάρας είναι η μόνη που μπορεί να προσελκύει επενδύσεις. Με μια μικρή λεπτομέρεια. Προσελκύοντας επενδύσεις τύπου Θοδωρή, διώχνουμε κακήν κακώς όλες τις υπόλοιπες. 

Πηγή: http://www.spirosrizopoulos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου