26/7/12

Citigroup: Προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


Η Αθήνα είναι πιθανόν να εγκαταλείψει το ευρώ, κατά 90%, μέσα στους επόμενους 12 – 18 μήνες εκτιμά η αμερικανική τράπεζα Citi σε έκθεσή της. Οι οικονομολόγοι της τράπεζας σε προηγούμενες δηλώσεις τους έκαναν λόγο για πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, κατά 50% και 75%.
Επίσης, στην έκθεση επισημαίνεται ότι...
η έξοδος της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα θα πυροδοτήσει νέες υποβαθμίσεις στους επόμενους μήνες, και βλέπουν υποβάθμιση της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.
Όσον αφορά την Ισπανία και την Ιταλία, η έκθεση της αμερικανικής τράπεζας αναφέρει ότι θα προσφύγουν επισήμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, πέρα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έχει ήδη ζητήσει η Μαδρίτη.
Οι οικονομολόγοι της τράπεζας δηλώνουν στην έκθεση ότι παραμένουν απαισιόδοξοι για την κρίση στην Ευρωζώνη και εκτιμούν ότι στα επόμενα χρόνια οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη θα είναι ένα μείγμα εξόδου από την Ευρωζώνη, ευρεία αναδιάρθρωση κρατικού και τραπεζικού χρέους, με περιορισμένη μόνο κοινή ανάληψη του δημοσιονομικού βάρους.

Πηγή: http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου