1/8/12

Πώς θα φύγουν 150.000 από το δημόσιο



Με  μετατάξεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων θα εκπληρωθεί ο στόχος για μείωση των υπαλλήλων του κράτους κατά 150.000  έως το 2015...

Σύμφωνα με tovima.gr , ο υπουργός, Αντ. Μανιτάκης και ο υφυπουργός  Μαν.Βολουδάκης ξεκαθάρισαν στους τροϊκανούς ότι ο συνδυασμός των συνταξιοδοτήσεων και της αυστηρής τήρησης του κανόνα «μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις» θα πιάσουν τον στόχο της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο.
Όπως μεταδίδουν κύκλοι του υπουργείου, η πολιτική ηγεσία ανέλυσε «το σφιχτό χρονοδιάγραμμα» και την ταχύτητα με την οποία προχωρά η αξιολόγηση των δομών του δημοσίου, καθώς είναι ήδη έτοιμη η αξιολόγηση του οργανογράμματος των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, ενώ μέσα στη χρονιά θα ολοκληρωθούν και οι οργανισμοί των υπόλοιπων υπουργείων.
Ήδη, όπως τους εξήγησαν, έχουν δημιουργηθεί οι ομάδες εργασίας που θα τρέξουν το εγχείρημα, και, μάλιστα, τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος θα λειτουργήσουν ως «πιλότοι» για το υπόλοιπο δημόσιο.
Εργασιακή εφεδρεία
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές δεν έθεσαν ζήτημα ούτε για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο, που προβλέπονταν, ούτε για την εργασιακή εφεδρεία, ενώ ζήτησαν ενημέρωση για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις φορέων.
Η ελληνική πλευρά απάντησε ότι ήδη ανακοινώθηκε το πρώτο «κύμα» συγχωνεύσεων και ξεκαθάρισε ότι μέσα στον Αύγουστο θα έχουν τεθεί οι βάσεις για την δημιουργία του κανονιστικού πλαισίου του εγχειρήματος.
Και αυτό διότι χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα, λόγω των νομικών απαιτήσεων, που πρέπει να ξεκαθαριστούν.
«Όλοι οι φορείς είναι υπό μελέτη» σημειώνει πηγή του υπουργείου, η οποία συμπληρώνει ότι η μεταρρύθμιση του κράτους θα έχει και άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη.

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου