2/8/12

Το ΔΝΤ χαιρετίζει τα μέτρα της ΕΚΤ για αγορά κρατικού χρέους


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτίμησε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, περιλαμβανομένου του μηχανισμού για την απευθείας αγορά ομολόγων για τη μείωση του κόστους δανεισμού χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, «θα μειώσουν τις εντάσεις»...


Ένας εκπρόσωπος του ΔΝΤ «χαιρέτισε» σε ανακοίνωσή του «το γεγονός ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε απευθείας ενέργειες στην ανοικτή αγορά, κατάλληλου μεγέθους».

«Συμμεριζόμαστε το ενδιαφέρον του για την αναγκαιότητα να αποκατασταθεί η άσκηση νομισματικής πολιτικής στην ευρωζώνη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος αυτός.

«Συμφωνούμε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλήρως οι ασπίδες προστασίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ)», επεσήμανε ο ίδιος.

Το ΔΝΤ πρόσθεσε ότι η δράση της ΕΚΤ «μόνο, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη», όμως υπογράμμισε ότι η βοήθειά της είναι απαραίτητη για να «μειωθούν οι εντάσεις την ώρα που εφαρμόζονται και αποφέρουν καρπούς άλλες πολιτικές».
ΑΜΠΕ


Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου