7/8/12

Γ. Πατούλης: Υγειονομική κρίση στη χώρα


Για υγειονομική κρίση στη χώρα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Πατούλης ζήτησε ισχυρή πολιτική παρέμβαση ώστε να σταματήσουν οι περικοπές από το χώρο της υγείας...


Ένα εκατομμύριο Έλληνες δεν μπορούν να προσέλθουν στον υγειονομικό τους φορέα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

«Υπάρχει ενάμιση δισ. μαύρη τρύπα από την αρχή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. Ο εξορθολογισμός θα ‘πρεπε να είχε γίνει χθες» ανέφερε.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ "Όλοι Μαζί μπορούμε και στην υγεία" είπε πως σήμερα άνθρωποι προμηθεύονται τα φάρμακά τους και ζουν μέσα από αυτή την προσπάθεια.

Περικοπές και στο χώρο της υγείας προανήγγειλε στο μεταξύ μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, καθώς όπως είπε η τρόικα ζητά περικοπές από όλα τα υπουργεία.

Πρόσθεσε πως στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι να νοικοκυρευτεί το σύστημα του φαρμάκου αλλά και η αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ.

Τυχόν νέες οριζόντιες περικοπές στην υγεία θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη και ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, προειδοποίησε προ ημερών ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου