7/8/12

Spiegel: Ο Τσίπρας είναι “επικίνδυνος”


Αφιέρωμα στους «δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς» περιέχει στην σημερινή του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Spiegel, στοχοποιώντας ουσιαστικά τα πρόσωπα που κατά την εκτίμησή του «προσπαθούν να αποκτήσουν πολιτικό πλεονέκτημα με φθηνό λαϊκισμό»...


Μία θέση στη περιβόητη αυτή λίστα κατέχει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπως και άλλοι δύο γερμανοί πολιτικοί, οι οποίοι -κατά το περιοδικό-συντηρούν την εχθρική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα ζητώντας την «παραδειγματική» αποπομπή της από το ευρώ.

Συγκεκριμένα για τον κ. Τσίπρα το περιοδικό αναφέρει «Η πιο πρόσφατη πρότασή του είναι περίπου, πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί απλώς να συζητήσει με την τρόικα, και θέλει να «ποινικοποιήσει» την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων».

«Έχει χαρακτηριστεί “ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης”, καθώς ηγείται της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα η οποία “κυνηγά” την κυβέρνηση, υπολογίζοντας πως δεν μπορεί κανείς να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ» γράφει χαρακτηριστικά το Spiegel.

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου