26/9/12

Έκλεισε ο Εθνικός Κήπος – Στη Βουλή ο φράχτης – Έτοιμος ο Αίαντας να ρίξει νερό στους διαδηλωτές.


Πρωτοφανή είναι τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομία ενόψει των συλλαλητηρίων που πραγματοποιούνται σήμερα από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Ήδη σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί και 50 διμοιρίες των ΜΑΤ. Η κυκλοφορία για τα οχήματα έχει απαγορευθεί, μόνο ποδήλατα και ελάχιστες μοτοσυκλέτες μπορούν να κινηθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας...


Χαρακτηριστικό των μέτρων ασφαλείας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας και των κινητοποιήσεων  είναι πως για πρώτη φορά έκλεισε ο Εθνικός Κήπος και απαγορεύθηκε η είσοδος στους πολίτες. Την ίδια στιγμή έξω από το Κοινοβούλιο έχει τοποθετηθεί ο γνωστός ατσαλένιος φράχτης που θα εμποδίσει να φτάσουν οι διαδηλωτές στην είσοδο της Βουλής.

Παράλληλα κλούβες της Αστυνομίας βρίσκονται σε διάφορα σημεία των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, ενώ σε αναμονή είναι και ο Αίαντας, το όχημα της Αστυνομίας που επιχειρεί εναντίον τον διαδηλωτών ρίχνοντας τους νερό από τα 10 μέτρα. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει πρόσφατα πως τα ΜΑΤ δεν θα ξανακάνουν χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών, αλλά όταν ξεσπούν επεισόδια η αστυνομία θα επιχηρεί να διαλύει το πλήθος με εκτόξευση νερού.

Την ίδια ώρα ομάδες αστυνομικών θα επιτηρούν από κοντά ομάδες ατόμων που θα συμμετέχουν στην πορεία και θα είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να προσαγάγουν και να συλλάβουν όποιους επιδοθούν σε επεισόδια.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου