26/9/12

Επεισόδια, συλλήψεις και πλαστικές σφαίρες στην Ισπανία

Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ  στη Μαδρίτη μεταξύ των διαδηλωτών του κινήματος των "αγανακτισμένων" και των αστυνομικών που χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου...




Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Κοινοβούλιο, κραυγάζοντας "παραιτηθείτε", και καταγγέλλοντας μια δημοκρατία "που έχει δημευτεί και έχει υποδουλωθεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές".
Το απόγευμα, η αστυνομία χτύπησε με γκλομπ τους διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να ρίξουν ένα οδόφραγμα, ενώ χιλιάδες αγανακτισμένοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Κοινοβούλιο, και ορισμένοι πετούσαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων της τάξης που είχαν αναπτύξει εκεί εκατοντάδες άνδρες τους.
Σε ρεπορτάζ του το ΒΒC επικαλείται πληροφορίες από ισπανικά μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για 20 συλλήψεις διαδηλωτών και 12 τραυματίες από τη βίαιη καταστολή της Αστυνομίας.
Οι διαδηλωτές με πανό που έγραφαν "η Μαδρίτη πωλείται" και τη λέξη "Όχι" ως απάντηση στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν στην Plaza de Neptune, περίπου 100 μέτρα μακριά από την ισπανική βουλή. Στη κινητοποίηση συμμετείχαν και ομάδες των Ισπανών Αγανακτισμένων που δήλωσαν ότι διαμαρτύρονται για την Ισπανών Αγανακτισμένων.
Μία από τις βασικές ομάδες των διαδηλωτών η Coordinadora #25S ανέφερε στο κάλεσμα της για τις διαδηλώσεις ότι «η Δημοκρατία έχει πέσει θύμα απαγωγής.
Στις 25 Σεπτεμβρίου θα την "σώσουμε". "Αυτό είναι ένα δυναμικό σήμα που στέλνουμε στους πολιτικούς για να μάθουν ότι η ισπανική διάσωση είναι αυτοκτονία και δεν συμφωνούμε με αυτό και θα προσπαθήσουμε να το εμποδίσουμε να συμβεί" είπε ο ακτιβιστής Πάμπλο Μέντες στο Associated Press.
του Στέφανου Νικήτα

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου