28/9/12

Έτοιμο το πόρισμα της ΕΔΕ στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δ. Πατρέων - Μεγάλος ο όγκος των στοιχείων, πολλά τα πρόσωπα που... παρελαύνουν - Πού επιρρίπτουν ευθύνες οι μάρτυρες


Τα... ψέματα τελειώνουν και το πολυαναμενόμενο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), που διενεργεί από τον περασμένο Ιούνιο στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων η διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της αχαϊκής πρωτεύουσας, Κατερίνα Κούρου, παραδίδεται πιθανότατα σήμερα, Παρασκευή, στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού, Νίκο Μακρή...

Αντικείμενο της ΕΔΕ υπενθυμίζεται ότι είναι ο εντοπισμός ευθυνών στελεχών ή υπαλλήλων του Οργανισμού για το γεγονός ότι τα έσοδα από παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός τόσο κατά το περυσινό έτος όσο και κατά το τρέχον, δεν εισέρρευσαν στα ταμεία του παρά μόνο μετά την καταγγελία -μέσω ανώνυμων επιστολών, συνοδευόμενων από θεωρημένα στελέχη μπλοκ εισιτηρίων- που έγινε προς επικεφαλής παρατάξεων και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Τις επόμενες ημέρες άρχισαν ν' ανακαλύπτονται σωρηδόν παρόμοια μπλοκ εισιτηρίων, ακόμη και μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, στο κτίριο του Οργανισμού.
Ακολούθησε πραγματικός "Αρμαγεδδών", με αποκορύφωμα την εξώθηση σε παραίτηση του τέως προέδρου του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Ορεγανισμού, Αντώνη Σκιαθά, τον οποίο ακολούθησε και ο Δημήτρης Τουλιάτος, παραιτούμενος από τη θέση του διευθυντή Μάρκετινγκ.

Ποιες διαδικασίες θα ακολουθήσουν
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των μαρτύρων επιρρίπτει τις ευθύνες για τα όσα συνέβησαν με την πολύκροτη υπόθεση των εισιτηρίων σ' ένα πολιτικό πρόσωπο και σ' ένα εξωτερικό συνεργάτη του Οργανισμού.
Περισσότερα πράγματα θα ήταν παρακινδυνευμένο να πει κανείς, καθώς σ' αυτή τη φάση το πόρισμα θα πρέπει πρώτα να το πάρουν στα χέρια τους τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού. Αυτό αρχικά υπολογιζόταν ότι θα συνέβαινε κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης, η οποία, όμως, τελικά, ασχολήθηκε μόνο με υπηρεσιακά θέματα.
Άλλωστε, όπως δήλωσε στο attacktv.gr ο κ. Μακρής, από ένα προσχέδιο του πορίσματος, που έχει δει, συνειδητοποίησε ότι περιέχει πάρα πολύ μεγάλο όγκο στοιχείων, ενώ... παρελαύνουν από τις σελίδες του πολλά εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού δεσμεύτηκε ότι το πόρισμα θα παραδοθεί στα μέλη του πλέον κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης, αφιερωμένης σ' αυτό. Πάντως, η συνεδρίαση αυτή, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα, καθώς το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο, λόγω της προγραμματισμένης για την Τετάρτη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και μιας εκδήλωσης ιατρικής φύσεως, που θα απαιτήσει χρόνο από τον κ. Μακρή.
Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι αμέσως μόλις λάβει στα χέρια του το πόρισμα θα απευθυνθεί για βοήθεια στη νομική υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα, αλλά και να κριθεί αν η υπόθεση, με βάση και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, χρήζει και δικαστικής διερεύνησης.

Πηγή: http://www.attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου