25/9/12

Αγρίνιο: Σπείρα εκβιαστών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.


Σπείρα εκβιαστών εξαρθρώθηκε στο Αγρίνιο. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και αναζητούνται άλλα πέντε. Θύματά τους ήταν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου...


Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες απαίτησαν από 52χρονο ιδιοκτήτη καφετέριας στο Αγρίνιο την καταβολή 200 ευρώ την εβδομάδα προκειμένου να παρέχουν προστασία στην επιχείρησή του. Το ίδιο έπραξαν και στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας, με θύμα 36χρονο ιδιοκτήτη καφετέριας. Ακολούθως πέντε άτομα, τα οποία αναζητούνται, προκάλεσαν φθορές στην γυάλινη πρόσοψη του καταστήματος του 52χρονου στο Αγρίνιο.

Στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων βρέθηκαν 1.135 ευρώ, εννέα κινητά τηλέφωνα και πολλές κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ενώ στις έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, σε Αγρίνιο, Αθήνα και Κόρινθο, βρέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο, γεμιστήρα με 25 φυσίγγια, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 18,8 γραμμαρίων, ένα αβολίδωτο φυσίγγι και δυο κινητά τηλέφωνα

Τέλος, σε έρευνα στο σπίτι 25χρονου (ο οποίος επίσης συνελήφθη) στο Αγρίνιο, όπου διέμεναν προσωρινά δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 12,6 γραμμαρίων, 14 κινητά τηλέφωνα και μεγάλος αριθμός καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παράνομης κατοχής όπλων και ναρκωτικών καθώς και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των πέντε συνεργών τους.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου