28/9/12

To facebook σώζει τα γέρικα σκυλιά και όχι μόνο


Η συγκινητική φωτογραφία ενός άνδρα που νανουρίζει το σκυλί του που υποφέρει από αρθριτικά στη Λίμνη Σουπίριορ των Ηνωμένων Πολιτειών στάθηκε η αφορμή ίδρυσης ενός σωματείου που βοηθά τους τετράποδους φίλους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μια φωτογράφος, στενή φίλη του 49χρονου Τζον Άνγκερ, τον απαθανάτισε σε μια τρυφερή στιγμή με τον 19χρονο σκύλο του Schoep στο Γουισκόνσιν. Ο ιδιοκτήτης πίστευε ότι ο σκύλος ήταν έτοιμος να πεθάνει και μάλιστα συζητούσε το ενδεχόμενο ευθανασίας με τον κτηνίατρό του.
Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο...
facebook και άγγιξε χιλιάδες ανθρώπους που άρχισαν να στέλνουν δωρεές απ’ όλο τον κόσμο -ακόμα και τη Σαουδική Αραβία και την Ιαπωνία- προκειμένου ο Schoep να ακολουθήσει θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας του.

Λίγους μήνες μετά ο σκύλος είναι πολύ καλύτερα και θα συνεχίσει να απολαμβάνει τη ζωή για μερικούς μήνες ακόμα.

Ο Άνγκερ συγκέντρωσε πάνω από 25.000 δολάρια και με αυτά ίδρυσε το ίδρυμα Schoep Legacy  το οποίο έχει αποστολή την οικονομική βοήθεια φτωχών οικογενειών με άρρωστα, γέρικα ή και νεαρά κατοικίδια στα οποία δεν δύνανται να παράσχουν ιατρική φροντίδα.

Υπενθυμίζεται η ιστορία της σκυλίτσας Μίσυ που σώθηκε χάρη στο facebook όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία της, τραυματισμένη και παρατημένη σε υψόμετρο 4200 μέτρων σε όρος των ΗΠΑ.

Για την ιστορία, ο ιδιοκτήτης της Μίσυ, Άντονυ Ορταλάνι, που την είχε παρατήσει στο βουνό τραυματισμένη διότι δεν μπορούσε να την πάρει μαζί του συμφώνησε να τη χαρίσει σε έναν από τους διασώστες.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκατάλειψη και κακοποίηση ζώου, ενώ δέχεται απειλές κατά της ζωής του από φανατικούς.

Photo: Hannah Stonehouse Hudson/StonehousePhoto.com

Πηγή: http://www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου