22/10/12

«Κανένας χωρίς γιατρό» λένε "Αποστολή" και ΙΣΑ σε Ψαρά και Οινούσσες


Στο πλευρό των κατοίκων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών των ακριτικών νησιών Ψαρών και Οινουσσών βρέθηκε κλιμάκιο της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, υλοποιώντας την 6η φάση του οδοιπορικού υγείας...

Το κλιμάκιο εξέτασε το Σάββατο κατοίκους των Ψαρών, ενώ παιδίατρος προχώρησε σε εμβολιασμούς των παιδιών.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γεώργιος Πατουλής και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας παρέδωσαν στον Δήμαρχο του νησιού και στους γιατρούς του αγροτικού Ιατρείου ιατροφαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, καθώς οι ελλείψεις σε φάρμακα είναι σημαντικές.

«Το φάρμακο για τη σωτηρία μας είναι δυσεύρετο. Η αγωνία, η απελπισία και ο κίνδυνος που διατρέχουμε δεν δείχνει να απασχολεί το κέντρο», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι.

Στα Ψαρά οι κάτοικοι εξέφρασαν το παράπονο ότι «ορισμένοι ξεχνούν πως τα σύνορα της Ελλάδας ξεκινούν και τελειώνουν στις άγονες ακριτικές γωνιές».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας υπογράμμισε: «Σκοπός μας μαζί με τον ΙΣΑ είναι η δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου συνεισφοράς με γνώμονα την υγεία του συνανθρώπου μας».

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γεώργιος Πατούλης δήλωσε ότι ο ΙΣΑ και η «Αποστολή» υλοποιούν την υπόσχεση τους και στέκονται στο πλευρό των κατοίκων των ακριτικών περιοχών της χώρας. «Προσφέρουμε ό,τι μπορούμε σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και εμβόλια σε παιδιά. Είναι χρέος μας, όλοι μαζί, να ξεπεράσουμε ενωμένοι την κρίση».

Επόμενος σταθμός του κλιμακίου του ΙΣΑ και της «Αποστολής» μετά τη Χίο και τα Ψαρρά, είναι οι Οινούσσες.
Newsroom ΔΟΛ

Πηγή: http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου