28/11/12

Η παράσταση της ημέρας: "Η τύχη της Μαρούλας"


«Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΣ»
Θέατρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

του Δημητρίου Κορομηλά

Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Μουσική: Λουκιανός Κελαηδόνης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Γκαλμπένη, Νικόλας Βατικιώτης, Γιάννης Βλαχογιάννης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Ηρώ Μητρούτσικου, Κων/νος Πολύζος, Χρήστος Ροδάμης, Κων/νος Συνετός


Το κλασσικό πλέον αριστούργημα του ελληνικού δραματολογίου «Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΣ» του Δημητρίου Κορομηλά επέλεξε το θέατρο Μεταξουργείο να παρουσιάσει στην Παιδική - Νεανική του Σκηνή, από την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.
Με αυτό το έργο, το Θέατρο Μεταξουργείο συστήνει στους νεώτερους θεατές το κωμειδύλλιο...
ένα ελληνικό θεατρικό είδος που πρωτοπαρουσιάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, ανανεώνοντας το θέατρο της εποχής του και  βάζοντας τις ρίζες στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.
Οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την παράσταση να γνωρίσουν μια Ελλάδα διαφορετική, έντιμη, τα ήθη της οποίας έχουν πλέον ξεθωριάσει, γεματη από αρώματα, πλημμυρισμένη με αισιόδοξους ήχους και οι μεγάλοι θα διασκεδάσουν με μια παράσταση γεμάτη κέφι και μουσική!

Η Μαρούλα, είναι μια απλή κοπέλα από ένα χωριό της Άνδρου που πάει να δουλέψει  σε ένα σπίτι στην Αθήνα. Μέσα από την χιουμοριστική και κεντημένη γραφή του Κορομηλά, παρακολουθούμε τη ζωή των υπηρετών, σε ένα αστικό σπίτι της Αθήνας στα τέλη 19ου αιώνα.
Το έργο είναι γεμάτο μουσική, τραγούδια και χορό - άλλωστε το κωμειδύλλιο σαν θεατρικό είδος, είναι ο προπομπός  του ελληνικού μουσικού θεάτρου.

Η “Τύχη της Μαρούλας” ήταν μια μεγάλη προσωπική επιτυχία της Άννας Βαγενά που ανέβηκε στο Θεσσαλικό θέατρο το 1976, με την ίδια πρωταγωνίστρια στο ρόλο της Μαρούλας. Σήμερα σκηνοθετεί, αυτή τη σπουδαία παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με τη μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη, δίνοντας μέσα απ' την εμπειρία της και την αγάπη της όλη την φροντίδα που αρμόζει στο παιδικό θέατρο.



Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή : 12:00
Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά με διάλειμμα  
Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες 12 € - Παιδιά 8 €
Χώρος: Θέατρο Μεταξουργείο, ΑΚΑΔΗΜΟΥ 14, ΑΘΗΝΑ (ΟΠΙΣΘΕΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΙΚΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) τηλ: 210-5234382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου