29/11/12

Πάτρα: Απόρρητα ιατρικά δεδομένα σε κοινή θέα - Έγγραφα με χιλιάδες ονόματα ασθενών σε κάδο απορριμμάτων στο κέντρο της Πάτρας!


Έκπληκτοι Πατρινοί διερχόμενοι, με κάπως μεγαλύτερη από τη μέση παρατηρητικότητα, εντόπισαν σε κάδο απορριμμάτων κεντρικής οδού της αχαϊκής πρωτεύουσας χιλιάδες έγγραφα με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ημερομηνία γέννησης), αλλά και με ιατρικά δεδομένα, όπως το λόγο για τον οποίο υποβλήθηκαν σε εξετάσεις οι ασθενείς...

Όπως εύκολα συμπεραίνει κανείς, το θέμα είναι μείζον, διότι δεν είναι δυνατόν τέτοιου είδους στοιχεία, τα οποία υποτίθεται ότι καταστρέφονται σε ειδικό καταστροφέα χαρτιού ή σβήνονται από τη βάση δεδομένων, να... περιφέρονται ανά τας ρύμας και τας οδούς και να προσφέρονται σε κοινή θέα!
Άλλωστε, είναι τόσοι και τέτοιοι οι εξευτελισμοί που υφίσταται πολλαπλά ο Έλληνας πολίτης, σ' αυτή την περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της καταπάτησης βασικών δικαιωμάτων του, που ένας ακόμη θα ήταν όχι μόνον αχρείαστος, αλλά απολύτως απαράδεκτος.
Οφείλουν, λοιπόν, τουλάχιστον από εδώ και στο εξής, οι έχοντες την ευθύνη διαχείρισης τέτοιου είδους στοιχείων να είναι κατά πολύ προσεκτικότεροι, ώστε να μην ξαναπαρατηρηθούν παρόμοια άθλια φαινόμενα.

Πηγή: http://www.attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου