29/11/12

Ο Ασανζ πάσχει από «σοβαρή ασθένεια», υποστηρίζει η πρεσβεία του Εκουαδόρ


Τις ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του Τζούλιαν Ασανζ, ιδρυτή του Wikileaks που έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνου, επαναφέρει η πρέσβης του Ισημερινού Ανα Αλμπαν, η οποία υποστηρίζει ότι ο 41χρονος πάσχει από σοβαρή ασθένεια των πνευμόνων και χρειάζεται συνεχή ιατρική παρακολούθηση...


Εφημερίδα του Ισημερινού επικαλείται την πρεσβευτή της χώρας στη Βρετανία Ανα Αλμπαν, η οποία δήλωσε ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση του Λονδίνου να παραχωρήσει στον Ασάνζ ασφαλή έξοδο από την πρεσβεία για νοσηλεία.

Η ίδια είπε ότι ο Ασάνζ έχει ανάγκη από συνεχή ιατρική παρακολούθηση στην πρεσβεία όπου έχει καταφύγει από τον Ιούνιο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος δύο γυναικών.

Η Αλμπαν, υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα, δήλωσε τα παραπάνω στη διάρκεια επίσκεψής της στον Ισημερινό, αναφέρουν τα δημοσιεύματα. Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική κυβέρνηση δεν αναμένεται να εμποδίσει τον Ασάνζ να λάβει την απαιτούμενη θεραπεία.

Αλλά νωρίτερα κατέστησε σαφές ότι ο Ασάνζ θα συλληφθεί αν απομακρυνθεί από το διπλωματικό έδαφος καθώς έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους στη Βρετανία.

Ο ηλικίας 41 ετών Αυστραλός, ο οποίος συνελήφθη στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 2010 ύστερα από αίτημα της Σουηδίας, αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του. Υποστηρίζει ότι το σχέδιο απέλασής του στη Σουηδία είναι «πολιτικά υποκινούμενο» και μπορεί να οδηγήσει στην παράδοσή του στις ΗΠΑ για το ρόλο του στη δημοσίευση δεκάδων χιλιάδων απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων από τον WikiLeaks το 2010.

Πηγή: http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου