25/11/12

Κουίκ: Η θαρραλέα δήλωση του Αρχηγού του Π.Ν. επιβεβαιώνει τα όσα έχουν επανειλημμένα δηλώσει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Βουλή


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα το πρωί στο  Real FM και στους δημοσιογράφους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση έκανε το εξής σχόλιο αναφορικά με τη δήλωση του ναυάρχου Χρηστίδη Αρχηγού το Πολεμικού Ναυτικού στην εφημερίδα Real, ότι «περαιτέρω περικοπές θα επηρεάσουν μεσο-μακροπρόθεσμα την επιχειρησιακή μας ικανότητα»...

«Η καταγγελία του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος τίμησε τα γαλόνια του με τη θαρραλέα δημόσια διατύπωση των ανησυχιών του, για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν είναι καινοφανής. Υπενθυμίζω ότι από το βήμα της Βουλής ο Τομεάρχης Άμυνας του Κινήματος Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Πτέραρχος Γιώργος Νταβρής, επανειλημμένα έχει θέσει το ζήτημα του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τις τεράστιες περικοπές που έχουν επιβληθεί από την Τρόικα τόσο στο προσωπικό, όσο και στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα.

Με τον κ.Νταβρή, ο οποίος βρίσκεται σε κοινοβουλευτική αποστολή στο Εξωτερικό, μίλησα τηλεφωνικά πριν από λίγο και θα βγάλει σχετική ανακοίνωση, που συμπίπτει με τα όσα σας λέω.

Υπενθυμίζω ότι τα Μνημόνια μαζί με τις νέες περικοπές έχουν κόψει κονδύλια που αγγίζουν τα 2,5 δισεκατομμύρια. Επίσης υπενθυμίζω ότι με βάση το τελευταίο Μνημόνιο οι Ένοπλες Δυνάμεις θα προσλάβουν την επόμενη διετία 30% λιγότερους αξιωματικούς.

Επίσης υπενθυμίζω ότι έχει γίνει δραματική αποψίλωση ή συρρίκνωση στρατοπέδων στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Και εδώ να επισημάνω ότι όλα αυτά τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα αμύνεται και εναντίον της αθρόας λαθρομετανάστευσης την οποία καθοδηγούν προς τα εδώ οι Τούρκοι, με ένα Λιμενικό Σώμα το οποίο κάνει φιλότιμες προσπάθειες, αλλά με αποδεκατισμένα μέσα και με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Το ίδιο ισχύει και για την Ελληνική Αστυνομία η οποία πλέον δεν μπορεί κυρίως στις παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές να ελέγξει την κατάσταση της «φιλοξενίας» όλων αυτών των Μουσουλμάνων εποίκων που αποβιβάζονται κατά δεκάδες κάθε βράδυ στην ελληνική επικράτεια».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την ίδια δήλωση του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απάντησε:

«Οι δηλώσεις του κ. Αρχηγού συνιστούν μέγα πολιτικό ζήτημα. Διαπιστώνω ότι μέχρι στιγμής, παρ’ όλο που η εφημερίδα κυκλοφορεί από χθες το βράδυ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και προσωπικά ο Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου διά του εκπροσώπου του Σίμωνα Κεδίκογλου, σιωπούν εκκωφαντικά.

Αντιλαμβάνεσθε ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αντιδράσεων. Ή θα πρέπει η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά να απολύσει το ναύαρχο Χρηστίδη, μια που μέχρι σήμερα διαγράφει από την ατζέντα της οποιονδήποτε σηκώσει κεφάλι έναντι του Μνημονίου ή –αν αντιλαμβάνεται ότι έχει δίκιο ο Αρχηγός του Π.Ν- να παραιτηθεί ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μέση λύση δεν υπάρχει.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζω ότι από το βήμα της Βουλής, με την θεσμική μου ιδιότητα του Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είχα συστήσει στον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, το Υπουργείο Άμυνας να ζητήσει την κυριότητα κατά το ήμισυ όλων των λιμένων και όλων των αεροδρομίων που βρίσκονται στις ακριτικές περιοχές του Αιγαίου, ώστε να αποτραπεί η περίπτωση το να μπουν στην κυριότητα ή στη διαχείριση όλων αυτών των κρίσιμων για τα εθνικά συμφέροντα και ζητήματα λιμάνια και αεροδρόμια «επιχειρηματίες» που θα έχουν είτε φανερά είτε κρυφά κόκκινο φέσι στο κεφάλι τους.

Είναι πολύ πρόσφατη η υπογραφή που έβαλε με την έγκριση Σαμαρά, η κυβέρνηση Παπαδήμου, για την εκχώρηση της Μαρίνας Μυτιλήνης κατά το ήμισυ στους Τούρκους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου