26/11/12

Χειρόφρενο τράβηξαν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης καυσίμων


Σταμάτησαν από σήμερα το πρωί οι τοπικές μετακινήσεις των ΚΤΕΛ του νομού Θεσσαλονίκης, λόγω έλλειψης καυσίμων για τα λεωφορεία, ενώ πλέον θα εκτελούνται μόνο τα μαθητικά δρομολόγια και η γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα...


Πρόκειται για μία κίνηση διαμαρτυρίας, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μαργαριτόπουλος, καθώς δεν υπάρχουν πλέον χρήματα ούτε για την αγορά πετρελαίου ώστε να κινηθούν τα οχήματα.

«Είμαστε σε απόγνωση, φτάσαμε σε οριακό σημείο και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Καθημερινά εκτελούμε 5.000 χιλιόμετρα και ξοδεύουμε 3000 λίτρα πετρέλαιο. Μας οφείλει χρήματα ο ΟΑΣΘ, το δημόσιο και οι δήμοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κινήσουμε τα αυτοκίνητα», δήλωσε ο ίδιος.

Προκειμένου να κινηθούν και πάλι τα λεωφορεία θα πρέπει το ΚΤΕΛ να πάρει χρήματα από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), το οποίο με τη σειρά του περιμένει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο ακόμα και ο ΟΑΣΘ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και γίνεται λόγος για παύση των δρομολογίων από το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, αφήνοντας τους πολίτες της Θεσσαλονίκης χωρίς συγκοινωνία.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου