30/11/12

Επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ


Τερματίστηκε η κατάληψη στο κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μετά από επέμβαση των ΜΑΤ στις 4.30 τα ξημερώματα. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν έντεκα εργολαβικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης...
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και στις 11.00 αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και ήταν σύντομη, καθώς δεν διήρκησε περισσότερο από δέκα λεπτά. Είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Μαδεμλή.

Το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ τελούσε υπό κατάληψη για περισσότερες από 70 μέρες, από εργολαβικούς υπαλλήλους.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, μόλις ενημερώθηκε για την επέμβαση της αστυνομίας και την προσαγωγή των έντεκα εργαζομένων, επικοινώνησε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των ΜΑΤ και τις συλλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων, συνάδελφοί τους και φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου