17/12/12

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την προσωρινή διαταγή Στουρνάρα για το χαράτσι


Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την προσωρινή διαταγή του υπουργείου Οικονομικών για άρση της απόφασης του Πρωτοδικείου, που απαγόρευε την είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ...

Ειδικότερα, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, αρεοπαγίτης Γεράσιμος Φουρλάνος, απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η υπ΄αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει, ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να εισπράττει μαζί με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος το τέλος ακινήτων, αν και το όλο ζήτημα θα κριθεί εκ νέου την Τρίτη.
Το ελληνικό δημόσιο είχε ζητήσει μέχρι να συζητηθεί η αίτηση αναστολής της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, να μην εφαρμόζεται η απόφαση και να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι.
Υπενθυμίζεται, ότι το ΠΠ Αθηνών έκανε, πριν λίγες ημέρεςκ δεκτή τη συλλογική αγωγή, που κατέθεσαν οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών κατά του μέτρου της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, κρίνοντας ότι η είσπραξη του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ είναι παράνομη και θα πρέπει να εισπράττεται με άλλον τρόπο.
της Σοφίας Κατσαρέλη

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου