11/1/13

Η Ελεύθερη Γνώμη χορηγός επικοινωνίας στην θεατρική παράσταση "Το μάθημα…το άλλο μάθημα Νο 2 ή ο κανένας"


«ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΝΟ 2 Ή Ο ΚΑΝΕΝΑΣ»
Θέατρο Παραμυθίας

του Παναγιώτη Κακατσίδη

Διασκευή –Αναδημιουργία –Συγγραφή-Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κακατσίδης
Μετάφραση αποσπασμάτων: Αγγελική Τάτση Πολυτάρχου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Κακατσίδης, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Αντώνης Χαντζής, με την συμμετοχή του dj Χρήστου Σταθάκη


Όλα αρχίζουνε επί τόπου, ζωντανά στη σκηνή με τη πρόταση-άποψη της ΠΡΟΒΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. Μιας εξελικτικής διαδικασίας τριών ηθοποιών δημιουργών. Εξετάζοντας διαφορετικές οπτικές της εκπαίδευσης μας, και το πώς οδηγούνε τους ανθρώπους είτε από την πλευρά του καθηγητή είτε από τη πλευρά του μαθητή στο δρόμο της Ψεύτικης γνώσης...

Ο μαθητής είναι ένα πρόβατο. Ο καθηγητής είναι μια ιδέα. Και ένας άγνωστος Χ. Εκείνος που κινεί τα νήματα. Καμία πραγματική ερώτηση. Καμία πραγματική απάντηση. Άρα καμία αμφισβήτηση. Άρα καμία επανάσταση.  Νέα τάξη πραγμάτων αρχίζει από εκεί. Την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Τα οράματα πεθαίνουνε. Οι ιδεολογίες έχουνε προδώσει τον ίδιο τον εαυτό τους. Και ο καθηγητής στο Μάθημα, συνεχίζει και ψάχνει τη Μαρία. Η μόνη ελπίδα η μόνη σωτηρία. Η αγάπη του καθηγητή-ανθρώπου-ηθοποιού για τη Μαρία.

«H Πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο» παρουσιάζει την ενδέκατη θεατρική  της δουλειά, την σουρεαλιστική κωμωδία με τίτλο «Το μάθημα…το άλλο μάθημα Νο 2 ή ο κανένας» από Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στο  Θέατρο Παραμυθίας. 

Έχοντας  μόνο ως αφορμή το μάθημα του Ιονέσκο, το κίνημα των  αγανακτισμένων τον Ιούνιο του 2011, κείμενα του Αριστοτέλη, Ομήρου, πολιτικών λόγων του Ομπάμα ,του Αδόλφου Χίτλερ και πολλών ερευνητών της νέας τάξης πραγμάτων και  της παγκοσμιοποίησης. Αλλά και σε κείμενα του Παναγιώτη Κακατσίδη.


Πρεμιέρα: Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 
Τελευταία παράσταση: Κυριακή 28 Απριλίου 2013
Παραστάσεις: Κυριακή 19:30, Τετάρτη 19:00
Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά 
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€(με κρασί) φοιτητικό/νέοι κάτω των 30 ετών /ανέργων ΟΑΕΔ / /στρατιώτες
Χώρος: ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, Παραμυθίας και Μύκαλης 27, Μεταξουργείο Τηλ: 2103457904, 6988429492

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου