7/1/13

Alpha Bank: Η υπερφορολόγηση ακινήτων ισοδυναμεί με κατάσχεση


Η συνεχής φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ισοδυναμεί με κατάσχεση, επισημαίνει στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων η Alpha Bank.
Η τράπεζα αναφέρει ότι οι φόροι που έχουν επιβληθεί αφορούν αντικειμενικές αξίες που πλέον είναι κατα πολύ ανώτερες των πραγματικών, με υπέρογκους συντελεστές και ανεξάρτητα από τη φοροδοτική ικανότητα; των υπόχρεων. Κι όλα αυτά σε μια αγορά όπου δεν υπάρχει ούτε καν η δυνατότητα ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων...

Οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν ότι η εμμονή της κυβέρνησης να αντλήσει έσοδα με τον  τρόπο αυτό καταδεικνύει την παταγώδη αποτυχία συλλογής φόρων σε άλλους τομείς στους οποίους η φοροδιαφυγή οργιάζει. “Είναι προφανές ότι η φορολόγηση της περιουσίας με όρους οιονεί κατάσχεσης δεν πρόκειται να αντισταθμίσει την αδικία που υφίσταται οι συνεπείς φορολογούμενοι και την κοινωνική απαράδεκτη επιβάρυνση των χαμηλών εισοδημάτων μέσω της περικοπής μισθών και συντάξεων και της έκρηξης της ανεργίας” υπογραμμίζεται.

Ενώ τονίζεται στην ανάλυση “Η υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των συνεπών φορολογουμένων, η οποία σημειωτέον πληρώθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των χαμηλόμισθων, δεν αντικατοπτρίστηκε στην ανάλογη αύξηση των φορολογικών εσόδων, διότι προφανώς, ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός μη συνεπών φορολογουμένων με σχετικά υψηλά εισοδήματα και περιουσία  δεν κατέβαλε τους αναλογούντες φόρους το 2012, ενδεχομένως σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ότι στα προηγούμενα έτη.”
από τη Δημοκρατία

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου