21/1/13

Το θρίλερ συνεχίζεται: Δελτίο τιμών νέων φαρμάκων και θεραπειών


Έγινε έκκληση ακόμα μια φορά (αυτή τη φορά πάλι από το ΣΦΕΕ) για το ίδιο ζήτημα: να βγει Δελτίο τιμών νέων φαρμάκων και θεραπειών.
Ναι…
Οι εκκλήσεις για την έκδοσή του ακολουθούν μήνες τώρα η μία την άλλη. Πότε από τους συλλόγους ασθενών και πότε από τη φαρμακοβιομηχανία. Κι όμως δεν ακούει κανείς…
Ή καλύτερα δεν ακούει κανείς από αυτούς που παίρνουν αποφάσεις.
Ναι, ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ οι ασθενείς για την πρόσβασή τους στις νέες καινοτόμες θεραπείες και στα καινούρια φάρμακα. Φάρμακα για τον καρκίνο, για σπάνιες παθήσεις… Για ασθένειες που δεν υπήρχε μέχρι τώρα θεραπεία !!!

Και τώρα υπάρχει…

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!!!

ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ !!!

Ναι, φωνάζουν από τη φαρμακοβιομηχανία για την έκδοση δελτίου τιμών νέων φαρμάκων, γιατί η δουλειά τους δεν είναι μόνο να αλλάζουν 12.000 κωδικούς σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Η δουλειά τους είναι να ερευνούν νέους τρόπους βοήθειας των ανθρώπων από ανίατες και πολλές φορές οδυνηρές και θανατηφόρες ασθένειες.

Οι εποχές αλλάζουν... Η έρευνα προχωράει... Οι θεραπείες εξελίσσονται.

Χρόνιες ασθένειες που οδηγούσαν τους αρρώστους στο θάνατο, τώρα μπορούν να ζήσουν …. Και ζουν καλά… Αυτοί και οι δικοί τους άνθρωποι…

Και οι έρευνες συνεχίζονται … Φάρμακα με λιγότερες παρενέργειες… Φάρμακα περισσότερο αποτελεσματικά και στοχευμένα… Θεραπείες πιο απλές στη χρήση τους από τους ασθενείς… Θεραπείες που κάνουν τους χρόνια πάσχοντες ενεργούς πολίτες αυτής της χώρας !!!
Παραγωγικούς !!!! Δημιουργικούς !!!

Κι όμως κάποιοι επιμένουν να τους βάζουν ταμπέλες και να τους οδηγούν στο περιθώριο…

Αυτούς και τις οικογένειές τους …..

Σκεφτείτε ….

Πόσοι από εσάς που διαβάζετε αυτές τις αράδες έχετε κάποιον ασθενή στο κοντινό σας περιβάλλον;

Πόσοι είστε οι ίδιοι ασθενείς;

Ποιος από εσάς δεν θέλει το καλύτερο για το παιδί του;

Για τον γονιό του;

Για τον φίλο ή τη φίλη του;

Για τον εαυτό του;

Το Υπουργείο Υγείας για να κρατήσει τα νούμερα χαμηλά… Για να δείξει καλό και συμμορφωμένο,υπάκουο πρόσωπο στην Τρόικα  θεωρεί ότι θα εκτοξευθεί η φαρμακευτική δαπάνη στα ύψη αν βγει το δελτίο τιμών για τα νέα φάρμακα… κάτι που δεν ισχύει… και δεν ισχύει όταν με τον τρόπο αυτό μπορεί να μειωθεί η νοσοκομειακή δαπάνη… Αλλά αυτό ανήκει σε άλλο κείμενο (που ετοιμάζεται ….).

Το Υπουργείο Υγείας χρησιμοποιεί νούμερα για να μην προσφέρει στους ασθενείς το δικαίωμα στη ζωή …. Το δικαίωμα στην καλή ζωή… Στη ζωή που την πληρώνουμε όλοι μας πολύ καλά και μας τη στερούν !!!!!!

Το παιδί σας…. Ο πατέρας σας…. Η μητέρα σας…. Τα ξαδέρφια και οι θείοι σας …. Οι φίλοι σας… οι συνάδελφοί σας…. ΕΣΕΙΣ !!!!!! Εδώ και δύο χρόνια δεν έχετε πρόσβαση σε νέες και καινοτόμες θεραπείες …
Πόσο θα το ανέχεστε αυτό;;;

της Μάριον Κοντογιάννη

Πηγή: http://ygeiapress.blogspot.ch


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου