9/7/12

Τι εννοούσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με την έκφραση "Δεν μπορείς να ξεφτιλίζεις τον βουλευτή"

Μετά τον χαμό που παρατηρείται από το χθες το πρωί στο διαδίκτυο και στα social media σχετικά με την επίμαχη δήλωση του βουλευτή Άδωνι Γεωργιάδη για τα βουλευτικά αυτοκίνητα και η οποία έχει ως εξής...

"Αφού λοιπόν τώρα πήραμε τα αυτοκίνητα των 1.400 κ.ε., αρχίζετε πάλι την ίδια συζήτηση: "Μα γιατί να πάρουν αυτοκίνητα οι βουλευτές". Ωραία, να μην πάρουμε αυτοκίνητα.
Θέλετε να κυκλοφορούμε με το λεωφορείο και το τραίνο; 
Γίνεται; 
Πιστεύετε ότι είναι εφικτό; 
Προφανώς και όχι.
Δε μπορεί να ξεφτιλίζεις το βουλευτή. Αλλιώς να καταργήσουμε τη δημοκρατία, να πάμε σε άλλο καθεστώς"
η Ελεύθερη Γνώμη αναζήτησε και βρήκε τον κύριο Γεωργιάδη στο twitter ο οποίος προς τιμήν του δεν κρύφτηκε, όπως κάνουν μετά από δηλώσεις που προκαλούν σάλο πολλοί συνάδελφοί του.
Στην ερώτηση τι εννοεί με την επίμαχη έκφραση μας απάντησε ότι με την έκφραση ξεφτιλίζεις τον βουλευτή εννοούσε για παράδειγμα να τον έχεις σ´ένα λεωφορείο και να οργανώνεις μια επιθεση εναντίον του για να το ανεβάζουν στο διαδίκτυο. 
Στην ερώτηση αν ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση θα τον προστατεύσει το βουλευτικό αυτοκίνητο ή η πολιτεία του, ο κύριος Γεωργιάδης περιορίστηκε να τονίσει ότι δεν γίνεται να προστατευθεί στα ΜΜΜ ένα δημόσιο πρόσωπο και ότι απλά είπε το αυτονόητο.
Τέλος στην ερώτηση μας αν οι βουλευτές θα έδειχναν ότι συμπάσχουν με τον λαό αν αποποιούνταν των προνομίων τους, όπως το βουλευτικό αυτοκίνητο, ο κύριος Γεωργιάδης δεν απάντησε, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι στον προσωπικό του λογαριασμό χθες δεχόταν έναν καταιγισμό σχολίων και ερωτήσεων.





4 σχόλια:

  1. Ο κυριοσ Γεωργιαδης επισης θεωρει συνταγματικο του δικαιωμα να ζητησει αυξηση στους βουλευτικους μισθους κατα περιπου 90%. Γιατι θεωρει οτι τα 5.500 το μηνα ειναι πολυ λιγα. Το επιχειρημα του ειναι οτι το λεει το Συνταγμα και οτι αφου τα παιρνουν αυτα τα λεφτα οι δικαστες γιατι οχι και οι βουλευτες.
    Ντροπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη λέξη ντροπή τη λέμε όταν έχει τελεσιδικήσει το όποιο παράπτωμα, νομικό ή ηθικό. Τα νομικά τελεσιδικούν στα δικαστήρια και τα ηθικά στις απαντήσεις τού ιδίου του κατηγορουμένου ειδικά σε θέματα που θέλουν διευκρίνιση. Ο Άδωνις διευκρίνισε ότι: "Βάσει Συντάγματος έπρεπε να λαμβάνουμε 10.000€ μηνιαίως. Το πήγαμε στα μισά. Καλά κάναμε ή όχι;" αγανακτώντας που δεν λέγεται μία καλή κουβέντα για μια σωστή κίνηση από τους βουλευτές. Τι δεν καταλαβαίνετε; Ο Άδωνις στο twitter απαντάει σε κάθε πολιτική ερώτηση. Την επομένη φορά να είστε σίγουρος πριν εξαπολύσετε επίθεση, διότι κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ως κακόπιστος στην καλύτερη περίπτωση.

      Διαγραφή
  2. Δεν το θεωρεί συνταγματικό του δικαίωμα. Είναι συνταγματικό του δικαίωμα.
    Παρόλαυτα τάχθηκε υπέρ της μείωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνταγματικό δικαίωμα τού κάθε Έλληνα πολίτη είναι επίσης να ξέρει την αλήθεια γιά οτιδήποτε τον αφορά και καθορίζει την ζωή και το μέλλον του από τις αποφάσεις πού πέρνονται ερήμην του.
    Συνταγματικό δικαίωμα τού Έλληνα πολίτη είναι να ζεί αξιοπρεπώς από την εργασία του και να μπορεί να κάνει όνειρα γιά αυτόν και την οικογένειά του και προπάντων γιά τα παιδιά του.
    Συνταγματικό δικαίωμα τού κάθε Έλληνα πολίτη είναι να απαιτεί και να απολαμβάνει ισονομία και την παραδειγματική τιμωρία κάθε επίδοξου λαμόγιου πού καταργεί με την θέση ή την οικονομική ισχύ του, γιά δικό του όφελος, κάθε νόμο συνταγματικό ή ηθικό αποδεδειγμένα και απροκάλυπτα.
    Συνατγματικό δικαίωμα τού κάθε Έλληνα πολίτη είναι μπορεί να απαιτεί δίκαιη και αναλογική κατανομή βαρών στην ενίσχυση τού κρατικού ταμείου από φόρους και εισφορές γιά κάθε Έλληνα.
    Συνταγματικό δικαίωμα τού κάθε Έλληνα πολίτη είναι να μπορεί να ζεί αξιοπρεπώς στην πιό δύσκολη φάση της ζωής του, στην ηλικία της σύνταξης, πού πρέπει να απολαμβάνει σεβασμό και αναγνώρισης, με τα χρήματα πού, μετά τόσα χρόνια εισφορών, αποταμίευσε και όχι να αναγκάζεται να ζεί με φιλοδώρημα πληρώνοντας τα φάρμακά του.
    Συνταγματικό δικαίωμα τού Έλληνα πολίτη είναι να μπορεί να νιώθει ασφαλής στο σπίτι του, στην γειτονιά του, στην πόλη ή το χωρίο του απαλλαγμένος από κάθε κίνδυνο, εγχώριο ή αλλοδαπό, με την επέμβαση και συνδρομή της μοναδικής αρχής πού θα τού εξασφαλίσει αυτό το αγαθό.Της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι να αναγκάζεται να καταφεύγει σε άλλες λύσεις, λειτουργικά αποδοτικές κατά τα άλλα.
    Αν ο Άδωνης πάρει 5000 Ευρώ τον μήνα αντί 10.000 πού δικαιούται ενώ πεθαίνουν άνθρωποι από απελπισία μού ακούγεται το ίδιο φάλτσα.
    Ας αγαπήσουν το χώμα πού πατάνε, την Άγια Ελλάδα πού ευαγγελίζονται και αυτόν τον άμοιρο λαό πού κόπτωνται πως υπηρετούνε και ας κάνουν τα πάντα γιά τού δώσουν πραγματικές επλίδες και λόγους να αγωνιστεί κι εκέινος μαζί τους.
    Όσο και αν ακούγεται φασιστικό το σύνθημα " ΕΛΛΑΣ ή ΤΕΦΡΑ " είναι σημαντικό να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας γιά να παραμείνει το " ή " ανάμεσα στις δύο λέξεις. Μην φτάσουμε να καταντήσουμε την Ελλάδα, απλά τέφρα.
    Πρώτα και πάνω από όλα είμαστε Έλληνες και η Ελλάδα είναι το σπίτι και το μέλλον μας.
    Χωρίς εθνικιστικές κορώνες. Επιτέλους δουλειά, σεμνά και ταπεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή